Enige hinder op zaterdagochtend 2 april door terugplaatsing van glazenwasbalkons

Tijdens de hevige storm van vorige maand zijn twee glazenwasbalkons aan de achterzijde van het Reinier de Graaf Gasthuis beschadigd geraakt. Inmiddels kunnen wij de herstelde balkons terugplaatsen. Dit doen we op zaterdagochtend 2 april en zal enige hinder opleveren voor patiënten.

1 april 2022

De hijswerkzaamheden vinden plaats aan de achterzijde van het ziekenhuis, aan de kant van het logistieke plein. Daardoor kunnen patiënten die komen dialyseren tijdelijk geen gebruikmaken van de achteringang. Zij worden omgeleid via de hoofdingang van het Gasthuis. We brengen de betrokken patiënten van tevoren op de hoogte.

Ook patiënten voor de afdeling Radiotherapie kunnen geen gebruik maken van de achteringang. Eventuele spoedingrepen op de afdeling Radiotherapie worden gedurende de werkzaamheden dan ook uitgevoerd in het LUMC.

Patiënten die opgenomen zijn op de afdeling 2J worden gedurende de werkzaamheden voor de zekerheid ergens anders in het ziekenhuis ondergebracht. Het gaat om maximaal 7 patiënten. De patiënten worden door middel van een brief hierover geïnformeerd.

Het is mogelijk dat ambulances de rijbaan aan de achterkant van het logistieke plein door de aanwezigheid van een hijskraan niet kunnen gebruiken. Als dit het geval is, dan kunnen de ambulances aanrijden via de voorkant van het Gasthuis. De bevoorrading kan gewoon doorgaan.