Extra aandacht voor oncologiepatiënten

2 februari 2024

Op zondag 4 februari is het Wereldkankerdag. Daarom zijn er vandaag al verschillende activiteiten voor onze oncologiepatiënten. “De impact van de ziekte is enorm en juist daarom willen we patiënten vandaag een extra hart onder de riem steken,” aldus gespecialiseerd oncologieverpleegkundige Stefanie Kick.

Barista Miss Latte maakte vanmorgen heerlijke verwenkoffie voor de patiënten, hun naasten en medewerkers op de afdeling en polikliniek Oncologie. Ook genoten oncologische patiënten op de verpleegafdelingen van hand- en voetmassages door vrijwilligers van centrum Debora Delft en centrum Carma. Patiënt Monique genoot zichtbaar van de handmassage: “Wat een verrassing. Dit is echt pure verwennerij die ik momenteel goed kan gebruiken, heerlijk ontspannend.”

Ook maakten deze vrijwilligers een ronde langs de bedden om patiënten te voorzien van een roos. Ondertussen verzorgden de Bedside Buskers live muziek voor de patiënten op de polikliniek, verpleegafdelingen en dagbehandeling. In de middag was onze bewegingsagoog Remco er voor de patiënten om samen te bewegen.