Het Christelijk Lyceum Delft deelt cheques uit aan Reinier de Graaf

5 juli 2024

Een paar weken geleden organiseerde het Christelijk Lyceum een goede doelendag om geld in te zamelen voor ons ziekenhuis. Met activiteiten zoals een estafetteloop, wenskaarten maken en wafels verkopen, is er een prachtig bedrag opgehaald en gisteren werden de cheques uitgereikt. Dit gebeurde op verschillende afdelingen, namelijk de afdelingen aan wie de donaties ten goede komen.

Wat gaan we doen met de donaties?

Zo kan de afdeling 4H (trauma) dankzij het geld een Veinviewer aanschaffen. Dit apparaat zorgt ervoor dat de perifere (vernauwde) bloedvaten tot 10 mm en vaatpatronen tot 15 mm onder de huid zichtbaar worden. Dit kan dankzij speciale ‘near-infrarood’ verlichting. Zo is het goed aanprikken van een bloedvat makkelijker.

Daarnaast krijgt de Kinderafdeling twee Nintendo Switch spelcomputers en twee iPads, en krijgt het Borstkankercentrum tien legpuzzels. Het geld wordt verder ingezet voor twee muzikale optredens op de IC en het gezelliger maken van de spreekkamer op de afdeling 3G (MDL).

Kunstwerken

De bovenbouwleerlingen van het Christelijk Lyceum zijn daarnaast druk bezig geweest met het maken van negen verschillende kunstwerken. Deze zijn vandaag opgehangen in de aorta van het Gasthuis, aan de muur tegenover het stiltecentrum. Met deze vrolijke kunstwerken willen de leerlingen patiënten, bezoekers en medewerkers opvrolijken en een hart onder de riem steken. Daarnaast hebben de onderbouwleerlingen 350 wenskaarten gemaakt voor de zorgmedewerkers van Reinier de Graaf. Op de kaarten staan persoonlijke boodschappen van de leerlingen aan onze collega’s. Deze kaarten zijn uitgedeeld op de zorgafdelingen van ons ziekenhuis.