‘Je ziekenhuis voor het leven’ staat in Delft

‘Reinier de Graaf. Je ziekenhuis voor het leven’, is de nieuwe slogan van het Reinier de Graaf ziekenhuis, het oudste ziekenhuis van Nederland.

14 februari 2022

Vandaag hebben wij deze slogan op geheel eigen wijze gepresenteerd met een hartverwarmende film, speciale billboards en een online campagne. De indrukwekkende verhalen van mensen tussen de 0 en 105 jaar staan hierin centraal. Samen vertegenwoordigen zij waar Reinier de Graaf voor staat; voor oprechte aandacht voor patiënten, het verleggen van grenzen, vooruitzien en het bieden van de allerbeste medische zorg. Ook geeft de slogan uiting aan de missie van Reinier de Graaf: het voorkomen van ziektes en het bevorderen van de gezondheid van mensen in elke fase van hun leven.

Betekenis
‘Reinier de Graaf. Je ziekenhuis voor het leven’ gaat uit van de levensloop van mensen en de momenten waarop het ziekenhuis voor hen van betekenis kan zijn. In de introducerende film en de campagne worden patiënten, naasten en zorgprofessionals geportretteerd in de leeftijd van 0 tot 105 jaar. Hun ontroerende verhalen laten op indringende wijze zien wat Reinier de Graaf voor hen betekent. Elke levensfase komt voorbij en je ziet de mens als het ware ouder worden. We zien mensen die angstig zijn voor pijn en voor hun ziekte, die dankbaar zijn voor hun herstel of die worstelen met hun verdriet en met de ongemakken van het ouder worden. Ook zien we mensen die zich met liefdevolle zorg inzetten voor anderen, die ziek of kwetsbaar zijn. Hiermee toont Reinier de Graaf wat het voor patiënten wil betekenen en hoe met compassie voor de zorg koers wordt gezet naar de toekomst.

Kompas
“Samen met onze zorgpartners willen we mensen helpen om zo lang mogelijk gezond te blijven”, zegt Carina Hilders directievoorzitter van Reinier de Graaf. “Dat we ons de aankomende jaren focussen op preventie, het stimuleren van een gezonde levensstijl en levensloopgeneeskunde klinkt door in onze prachtige slogan. We kijken steeds meer buiten onze ziekenhuismuren hoe we iemand optimaal kunnen ondersteunen. Dat doen we samen met onze regionale (zorg)partners zoals huisartsen, de GGD, de gemeente Delft, verzorgingshuizen en andere ziekenhuizen. Hoe mooi zou het zijn als we samen kunnen voorkomen dat iemand ziek wordt? In de toekomst zijn we dus veel meer te gast in het leven van mensen. Van het prille begin tot het einde. En natuurlijk bieden we de beste medische zorg als dat nodig is. ‘Reinier de Graaf. Je ziekenhuis voor het leven’ wordt ons gezamenlijk kompas om onze missie te realiseren.”

Onthulling
Vanmorgen is de slogan ‘Reinier de Graaf. Je ziekenhuis voor het leven’ met een filmpremière gepresenteerd aan medewerkers, patiënten en zorgpartners. Deze werd aansluitend op symbolische wijze onthuld door de 5-jarige Fenna, die een hersentumor heeft, maar bijna altijd vrolijk is. Aan haar de eer om buiten voor het ziekenhuis haar eigen billboard aan de buitenwereld te tonen. Dat deed ze onder applaus van haar ouders, de Delftse wethouder Karin Schrederhof en Carina Hilders. De aankomende weken verschijnen op onze social media kanalen persoonlijke verhalen die de slogan onderschrijven en verdieping geven op de ambities van het oudste ziekenhuis van Nederland.