Coronavirus: informatie over uw afspraak, onze bezoekersregeling en vaccinaties.

Meer informatie

Militaire zorgverleners gestart op verpleegafdeling in Voorburg

Sinds gisteren hebben wij versterking op onze tijdelijke non-COVID-verpleegafdeling in Voorburg in de vorm van vier militaire zorgverleners. Met de hulp van Defensie kunnen we op deze afdeling meer patiënten verplegen.

8 januari 2021

Sinds gisteren hebben wij versterking op onze tijdelijke non-COVID-verpleegafdeling in Voorburg in de vorm van vier militaire zorgverleners. Met de hulp van Defensie kunnen we op deze afdeling meer patiënten verplegen. Hierdoor komen extra bedden vrij in Delft voor de zorg van COVID-patiënten binnen en buiten onze regio. Ook kunnen we eerder patiënten overnemen van andere ziekenhuizen die tegen de grenzen van hun capaciteit aanlopen.

Om de druk op het aantal beschikbare ziekenhuisbedden te verkleinen, openden we afgelopen december de tijdelijke verpleegafdeling op onze locatie in Voorburg. De afdeling is ingericht voor patiënten van het Reinier de Graaf ziekenhuis die geen medische zorg meer nodig hebben, maar wachten op thuiszorg of een plek in een verpleeghuis. Het gaat hierbij vooral om kwetsbare ouderen. Omdat we met de militaire hulp meer patiënten kunnen opvangen in Voorburg, vergroten we de doorstroom van patiënten die geen ziekenhuiszorg meer nodig hebben. Op deze manier kunnen we meer betekenen voor COVID-patiënten binnen en buiten onze regio.

Verlichten van de druk
Het team van Defensie bestaat uit twee geneeskundig verzorgenden, een algemeen militair verpleegkundige en een verzorgende individuele gezondheidszorg. Zij bieden ondersteuning tot minstens 27 januari. Sergeant Majoor opleiding en operatie bij DefensieM. Soekardjo:‘Deze manier van hulp verlenen is iets heel anders dan uitgezonden worden naar het buitenland, zoals voor een missie. Ik vind het mooi dat we nu van betekenis kunnen zijn in deze coronacrisis door zorg te verlenen in Voorburg. Zo verlichten we mede de druk in de ziekenhuizen in de regio.’