Multidisciplinaire zorg voor vrouwen met endometriose is essentieel

18 december 2023

Sinds de komst van de Nederlandse Endometriose Kliniek (de NEK) naar Reinier de Graaf afgelopen zomer zijn in totaal 1000 nieuwe poliklinische patiënten gezien en ongeveer 60 vrouwen geopereerd. Ook is ons multidisciplinaire team compleet. Samen streven we ook in 2024 naar de beste innovatieve endometriosezorg voor onze patiënten. We houden de toegangstijd kort, zorgen voor een snelle diagnose en de juiste behandeling en zetten in op wetenschappelijk onderzoek.

Bijna een half miljoen Nederlandse vrouwen heeft endometriose. Bij deze ziekte zit er weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder. Dit veroorzaakt ontstekingen met als gevolg verklevingen, (chronische) pijn en vruchtbaarheidsproblematiek. Ons team staat voor de beste endometriosezorg en bestaat uit zorgprofessionals met verschillende expertises, zoals gespecialiseerde gynaecologen, een diëtist, bekkenbodemspecialist, uroloog, psycholoog, pijnspecialisten, radiologen en een GE-chirurg. Ook werken we nauw samen met zorgprofessionals van ons fertiliteitscentrum dat een topklinische erkenning heeft.

Grote impact

Gynaecoloog van de NEK Noor Paridaans: “Endometriose is een aandoening die voorkomt bij 10 procent van alle vrouwen in de vruchtbare leeftijd. De klachten lopen uiteen van heftige buikpijn hevig vermoeidheid, darmklachten tot vruchtbaarheidsproblematiek. Endometriose heeft grote impact op het leven van vrouwen die hiermee kampen met soms zelfs depressie tot gevolg. Afhankelijk van de medische situatie, de klachten en de wens van de patiënt, bekijken we samen welke behandeling het beste past. Binnen ons expertisecentrum bieden we zorg op maat vanuit verschillende disciplines. Juist deze multidisciplinaire aanpak is essentieel om de kwaliteit van leven voor endometriosepatiënten te vergroten.”

Bekijk hier de behandelingen van ons multidisciplinaire team: https://endometriosekliniek.nl/over-endometriose/#behandelingen