Poliklinische zorg voor patiënten van de Nederlandse Endometriose Kliniek ondergebracht bij Reinier de Graaf

13 april 2023

De Nederlandse Endometriose Kliniek (NEK) heeft het Reinier de Graaf ziekenhuis benaderd met het verzoek om de mogelijkheid van een samenwerking op het gebied van topklinische endometriosezorg te verkennen. De gynaecologen en endometriosespecialisten Mathijs Blikkendaal, Tobias Limperg, Noor Paridaans en Maddy Smeets, hebben zich verenigd binnen de NEK en waren eerder betrokken bij Endometriose in Balans bij het HMC. Reinier de Graaf onderzoekt nu samen met de NEK de mogelijkheden om samen te werken op het gebied van topklinische endometriosezorg. Deze specialistische zorg sluit aan bij de visie van Reinier de Graaf op het bieden van de beste zorg aan moeder en kind, levensloopgeneeskunde en zijn topklinische status.

Continuïteit van zorg
De samenwerking tussen genoemde endometriosespecialisten en HMC is onlangs tot een einde gekomen. Om de continuïteit van zorg aan huidige patiënten te kunnen waarborgen, is besloten dat de gynaecologen van de NEK hun poliklinische endometriosezorg kunnen voortzetten bij Reinier de Graaf, op onze locatie Behandelcentrum Voorburg. Hiervoor is een tijdelijke overeenkomst gesloten. Voor meer informatie kunnen patiënten terecht op de website van de NEK. Vanaf 1 mei 2023 is de kliniek telefonisch bereikbaar en kunnen afspraken ingepland worden.

Mogelijke samenwerking
De aankomende periode wordt door Reinier de Graaf en de NEK een mogelijke samenwerking verder onderzocht. Als eerste stap hebben zij daarvoor een intentieovereenkomst getekendHierin is vastgelegd wat de uitgangspunten van de beoogde samenwerking moeten zijn en aan welke randvoorwaarden moet worden voldaan om tot een samenwerking te komen. Dit onderzoek verloopt in nauw overleg met de medezeggenschapsraden van Reinier de Graaf en zal nog een aantal weken in beslag nemen. De intentie tot mogelijke samenwerking wordt ondersteund door de zorgverzekeraars.