Reanimeren kun je leren: Kom op 16 oktober naar de informatiestand over reanimeren

23 september 2024

Wist jij dat in Nederland jaarlijks ongeveer 17.000 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgen? En dat de kans op overleven zo groot mogelijk is als er binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren? Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten hoe je moet reanimeren en daarover vertellen we je graag meer op woensdag 16 oktober op de informatiestand in de centrale hal van het Gasthuis in Delft.

Bij deze stand krijg je diverse demonstraties te zien van een reanimatie. Ook is er de mogelijkheid om een reanimatie, dus het geven van borstcompressies en beademingen, te oefenen op een pop. Je kunt de informatiestand bezoeken tussen 9.00 en 16.00 uur. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom, dus kom vooral langs. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Het is niet voor niets dat de informatiestand op 16 oktober te bezoeken is. Op deze dag is het namelijk wereldwijd Restart a Heart Day, waarop aandacht gevraagd wordt voor het belang van reanimatie. Wil jij zelf ook kunnen reanimeren? Dan kun je een reanimatietraining volgen via Reanimatieonderwijs Delft. Bezoek de website of laat je er meer over vertellen op de informatiestand.