Reinier de Graaf doet mee aan coalitie Kansrijke Start Westland

7 maart 2024

Met de coalitie Kansrijke Start zet het Reinier de Graaf ziekenhuis zich sinds 2019 in om kinderen in de regio Delft een zo gezond mogelijke start van het leven te geven. Onlangs ondertekenden wij de overeenkomst Kansrijke Start ook voor de regio Westland. We vinden het belangrijk dat ook kinderen in deze gemeente gelijke kansen krijgen om veilig en gezond op te groeien. 

In deze nieuwe lokale coalitie werkt Reinier de Graaf samen met de gemeente Westland, jeugdgezondheidszorg, het Sociaal Kernteam, Vitis Welzijn, het verloskundig samenwerkingsverband Reinier, de Bibliotheek Westland, kinderopvangorganisaties en kinderfysiotherapie regio Westland. Hiermee tonen we ons gezamenlijk verantwoordelijk voor de eerste 1000 dagen van een kind in het Westland.

Eerste 1000 dagen cruciaal

Deze eerste 1000 van het leven zijn cruciaal voor een goede gezondheid en ontwikkeling later in het leven. Toch hebben nog te veel kinderen een slechte start, bijvoorbeeld door vroeggeboorte of een te laag geboortegewicht. Psychosociale problemen binnen een gezin, huisvesting, armoede en schulden spelen daarbij vaak een grote rol. In navolging van Delft kunnen we door deze samenwerking ook in het Westland sneller de juiste zorg en ondersteuning bieden aan ouders die dat nodig hebben. Meer informatie vind je op de website van Hulpzoeker Westland.