Reinier de Graaf ondertekent Regionaal Integraal Gezondheidsakkoord

22 februari 2023

Eerder deze week is door verschillende (zorg)organisaties in de regio, waaronder het Reinier de Graaf ziekenhuis, het Regionaal Integraal Gezondheidsakkoord (RIGA) ondertekend. Hiermee zetten alle betrokken partijen zich in voor een omgeving waarin inwoners van de regio Westland-Schieland-Delfland (WSD) prettig en gezond kunnen leven én waarin zorg en ondersteuning toegankelijk blijven voor iedereen.

Deze ambitie sluit naadloos aan op de aangescherpte visie van Reinier de Graaf: wij geloven dat ieder mens recht heeft op een zo gezond mogelijk leven en toegang tot de allerbeste medische zorg. Het RIGA is ondertekend door onder andere zorgverzekeraar DSW, gemeenten, huisartsen, VVT-aanbieders en GGZ-organisaties.

Het RIGA vormt de basis voor de regionale samenwerking rond preventie, gezondheid, zorg en ondersteuning. Aanleiding is de alsmaar groeiende zorgvraag in de komende jaren. Zo zal het aantal 80-plussers in onze regio de komende 20 jaar verdubbelen, terwijl het aantal zorgprofessionals hoogstens gelijk blijft.

Reinier de Graaf werkt daarom samen met onze regionale ketenpartners aan oplossingen om de zorg toegankelijk te houden voor iedereen die dat nodig heeft. Dat doen we door in te zetten op gezondheid, kansengelijkheid en bestaanszekerheid, zodat uiteindelijk minder mensen gebruik hoeven te maken van zorg.