Coronavirus: informatie over uw afspraak, onze bezoekersregeling en vaccinaties.

Meer informatie

Reinier de Graaf scoort beste op impact wetenschappelijke onderzoeken

De Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen hebben de afgelopen 5 jaar weer een sterke groei laten zien op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. De impact van de onderzoeken van Reinier de Graaf is het hoogste.

28 december 2020

De Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) hebben de afgelopen 5 jaar weer een sterke groei laten zien op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. De impact van de STZ-ziekenhuizen met deze onderzoeken, is gestegen naar ruim 50% boven het internationale gemiddelde. De score van Reinier de Graaf ligt hier nog eens ver boven.

Als STZ-ziekenhuis doen we wetenschappelijk onderzoek en publiceren we hierover in internationale wetenschappelijke bladen. Reinier de Graaf blijkt hiermee dus hoger te scoren dan andere STZ-ziekenhuizen. Dit terwijl de impact van wetenschappelijk onderzoek in alle topklinische ziekenhuizen al zeer hoog is. In de analyse is het wereldwijde gemiddelde weergegeven als 1. De Nederlandse STZ-ziekenhuizen in Nederland scoren gemiddeld 1,54. Onze score ligt daar ver boven, namelijk 2,17.

Dit betekent dat de impact van onze publicaties 117% boven het internationale gemiddelde ligt. Reinier de Graaf scoort hiermee het hoogste van alle STZ-ziekenhuizen. Dit houdt in dat we vaak geciteerd worden en anderen refereren aan onze onderzoeken. Reden om trots te zijn, zeker omdat onze onderzoekers hun wetenschappelijke activiteiten doorgaans naast de patiƫntenzorg doen en vaak in hun vrije tijd. Het onderzoek naar de impact van de publicaties is uitgevoerd door CWTS (Center for Science and Technology Studies). Zij gebruiken hierbij een internationale meetmethode.