Nieuwe medewerkers van Reinier de Graaf krijgen voortaan een gezond extraatje mee naar huis tijdens de maandelijkse introductiedagen: een tasje met verse tomaten uit het Westland. Gisteren kreeg de eerste groep nieuwe collega’s de tomatentas uitgereikt.
Tijdens de maandelijkse introductiedagen maken nieuwe medewerkers onder andere kennis met ons duurzaamheidsprogramma. Een van de thema’s hierbij is gezondheidsbevordering: het voorkomen van ziekten door het creëren van een gezonde leefomgeving en het bevorderen van een gezonde leefstijl. De meest duurzame vorm van zorg is immers voorkomen dat mensen zorg nodig hebben. Gezonde voeding speelt hierbij een belangrijke rol, omdat het ziektes voorkomt en patiënten helpt om sneller te herstellen.
De tomaten worden vers geleverd door het Westlandse bedrijf Schenkeveld en vormen de perfecte basis voor een gezonde maaltijd. In de tas zit ook een flyer met een recept gemaakt door Caring Chefs, zodat nieuwe collega’s thuis meteen de keuken in kunnen duiken. Alie Rozendal, duurzaamheidscoördinator in Reinier, is blij met het nieuwe initiatief: “Het is heel mooi om te zien dat het Westland, waar veel van onze medewerkers en patiënten vandaan komen, ons ziekenhuis helpt om gezonde voeding te stimuleren.”