Reinier de Graaf werkt mee aan een rookvrije generatie

Op donderdag 7 oktober opende onze directeur Carina Hilders samen met wethouder Karin Schrederhof de eerste rookvrije speeltuin aan de Reinier de Graafweg in Delft.

8 oktober 2021
Reinier werkt aan een rookvrije generatie

Dit deden zij samen met wijkbewoner Henk Dijker, die zich net als ons ziekenhuis sterk maakt voor een rookvrije generatie. Dijker is zelf COPD-patiënt als direct gevolg van het feit dat hij al jarenlang rookt. Door deze longziekte verloor hij zijn baan en kan hij zich alleen voortbewegen met een scootmobiel. Henk: “Ik gun niemand dat wat ik heb meegemaakt. We moeten onze kinderen beschermen tegen de gevaren van roken. Ik vind het moeilijk om te zien dat er op openbare plekken nog steeds gerookt wordt. Dat we nu deze speeltuinen rookvrij maken, vind ik een echte overwinning.”

Onze directievoorzitter Carina Hilders steunt het idee van rookvrije speeltuinen: “Elke dag staan we klaar met de beste zorg voor onze patiënten. Maar we kijken ook verder. Hoe kunnen we ook buiten onze ziekenhuismuren mensen helpen om zo lang mogelijk gezond te blijven? Dat doen we niet alleen, maar steeds meer samen met onze partners in de regio. Kinderen in Delft moeten buiten kunnen spelen in een rookvrije omgeving. Dat draagt bij aan onze wens om hen een kansrijke start te geven. Een gezonde leefstijl en gezonde omgeving helpen om toekomstige gezondheidsproblemen te voorkomen.”

Ook wethouder Schrederhof (Wonen, WMO en sport) is blij met de rookvrije speeltuinen: “Ik ben ontzettend trots dat we deze rookvrije speeltuintjes kunnen openen. Rookvrije plekken in de wijk dragen bij aan een gezonde wijk. Ik nodig andere Delftse organisaties en (sport)verenigingen van harte uit om ook rookvrij te worden.” Wat jij kunt doen voor een Rookvrije Generatie