Oncologiepatiënten staan centraal tijdens Wereldkankerdag

3 februari 2023

Een informatiemarkt in onze centrale hal, massages voor oncologiepatiënten, muziek aan het bed en de uitreiking van een cheque voor een warme aankleding van de oncologieruimtes. Waarom? Het is 4 februari Wereldkankerdag en daarom besteden we extra aandacht aan onze oncologiepatiënten en de impact van kanker.

Speciaal voor onze oncologiepatiënten organiseerden een aantal oncologieverpleegkundigen in januari een sponsorschaatstocht in de Uithof. Initiatiefnemer en oncologieverpleegkundige Melissa van der Hoeven: “In totaal hebben er 39 mensen geschaatst om geld op te halen voor het aankleden van de oncologieruimtes. Niet alleen ziekenhuismedewerkers, maar ook vrienden en familie deden mee. Het was een groot succes, met dank aan de Uithof.”

Internist-oncoloog Addy van de Luijtgaarden: “Het is fantastisch dat er een bedrag van € 11.260 is opgehaald. We hebben een mooi ziekenhuis, maar sommige kamers zijn vrij kaal. Dankzij dit geweldige sponsorevent kunnen we de ruimtes voor de oncologiepatiënten verfraaien. Een warme aankleding van de ziekenhuisomgeving kan stress verlagend werken.”

Heel wat oncologiepatiënten kregen in een aparte ruimte een massage van het Netwerk massage bij kanker Zuid-Holland. Patiënt Frank Wubben genoot hiervan: “De massage was heel zacht en fijn. Het voelde net alsof ik zweefde, zo ontspannend. Ik ben dankbaar dat ik dit kreeg aangeboden.”

Oncologiepatiënten die vandaag in ons ziekenhuis waren, kreeg een geschenktasje van ICI Paris (locatie Fred Den Haag) en kregen tekeningen en kaarten gemaakt door kinderen van basisschool De Blijberg in Rotterdam. Ook is er met een hyacintenactie € 1000 euro opgehaald voor het voor het AYA ‘Jong en Kanker’ Zorgnetwerk. De inwendige mens werd verzorgd door Brasserie Kannen en Kruiken (Vermaatgroep).