Reinier Haga Prostaatkankercentrum wint de Onco Care Challenge 2022

4 november 2022

Het plan ‘Seksualiteit en prostaatkanker: heel gewoon!’ van het Reinier Haga Prostaatkankercentrum (PKC) is uitgeroepen tot winnaar van de jaarlijkse Onco Care Challenge. Bij deze jaarlijkse uitreiking worden teams binnen de oncologie en hematologie uitgedaagd om innovatieve ideeën uit te werken. Met het plan wil het Reinier Haga PKC het taboe rond seksualiteit en intimiteit na prostaatkanker verder wegnemen.

Gespecialiseerd verpleegkundige Anja Ladenberg is een van de grote aanjagers van het plan: “De meerderheid van de prostaatkankerpatiënten ervaart problemen met seksualiteit en intimiteit door hun ziekte. Daarom hebben wij in het Reinier Haga PKC veel aandacht voor deze onderwerpen. Tegelijkertijd merken we dat zowel patiënten als hun partners vaak niet weten waar ze terecht kunnen voor betrouwbaar advies of geschikte hulpmiddelen als zij dat nodig hebben. Met ons plan willen wij die drempel verlagen, door naast advies ook betrouwbare medische hulpmiddelen te kunnen aanbieden vanuit het Reinier Haga PKC. Seksualiteit en intimiteit horen namelijk ook bij een goede kwaliteit van leven.”

Als winnaar van de Onco Care Challenge 2022 ontvangt het Reinier Haga PKC de hoofdprijs van €5.000 om het plan verder uit te werken. In de komende periode wordt meer duidelijk over de planning van het initiatief.