RHMDC en Star-shl verkennen samenwerking

4 juni 2024

De medisch diagnostische centra RHMDC, onderdeel van het Reinier de Graaf ziekenhuis en Star-shl hebben vandaag aangekondigd dat zij de mogelijkheden verkennen voor een samenwerking.

Beide organisaties geloven in de kracht van innovatie, het delen van expertise en het versterken van de verbinding met eerste- en tweedelijns zorgorganisaties. Een verkenning van een samenwerking is dan ook gericht op het onderzoeken van de meerwaarde op het gebied van vernieuwende en duurzame diagnostiek die ontstaat door het bundelen van hun krachten.

Samen streven ze ernaar om hoogwaardige dienstverlening voor patiënten en zorgverleners te waarborgen, zowel nu als in de toekomst. Dit sluit naadloos aan bij de ambitie van het Reinier de Graaf ziekenhuis om de kwaliteit van zorg, de toegankelijkheid en efficiëntie van diagnostische diensten continu te verbeteren.

In de komende periode voert een gezamenlijk onderzoeksteam een grondige evaluatie uit. Deze zal aantonen of de beoogde samenwerking daadwerkelijk de gewenste toegevoegde waarde oplevert.