Bereidingstijd: 10 minuten
Kook/baktijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 4 porties
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 4 teentjes knoflook, gesneden
- 2 blikken tomatenblokjes (400 g per blik)
- 50 g zongedroogde tomaten
- 1 blik cannellinibonen (400 g)
- 200 ml sojamelk
- 1 tl chilivlokken (optioneel)
- 30 g verse basilicumblaadjes, geplukt en fijngehakt
- 450 g pasta, bijvoorbeeld penne, fusili of spaghetti
- extra verse basilicumblaadjes
- pijnboompitten
Keukenbenodigdheden
- kookpan
- grote sauspan
- blender of staafmixer
Hoe maak je het klaar
- Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de pasta volgen de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een grote sauspan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak 1-2 minuten tot de knoflook zacht en geurig is, maar niet bruin.
- Voeg de tomatenblokjes en zongedroogde tomaten toe. Roer alles goed door en laat het mengsel 10 minuten zachtjes sudderen.
- Schep het tomatenmengsel in een blender. Voeg de cannellinibonen en sojamelk toe en mix tot een dikke, romige saus.
- Giet de saus terug in de pan en verwarm op laag vuur.
- Voeg de fijngehakte basilicum toe en roer goed door. Proef en voeg zout, peper en eventueel chilivlokken toe voor extra pit.
- Voeg de gekookte pasta toe en roer goed door.
- Verdeel de pasta over borden en garneer met verse basilicumblaadjes en pijnboompitten.
- Dit recept kun je goed van tevoren maken. In de koelkast blijft het 3 dagen goed en in de vriezer wel 3 maanden.
Eet smakelijk!
Recept en foto van Lenna Omrani