Romige pastasaus met cannellinibonen

13 maart 2025

Bereidingstijd: 10 minuten
Kook/baktijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 4 porties

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, gesneden
  • 2 blikken tomatenblokjes (400 g per blik)
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 1 blik cannellinibonen (400 g)
  • 200 ml sojamelk
  • 1 tl chilivlokken (optioneel)
  • 30 g verse basilicumblaadjes, geplukt en fijngehakt
  • 450 g pasta, bijvoorbeeld penne, fusili of spaghetti
  • extra verse basilicumblaadjes
  • pijnboompitten

Keukenbenodigdheden

  • kookpan
  • grote sauspan
  • blender of staafmixer

Hoe maak je het klaar

  • Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de pasta volgen de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en zet apart.
  • Verhit de olijfolie in een grote sauspan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak 1-2 minuten tot de knoflook zacht en geurig is, maar niet bruin.
  • Voeg de tomatenblokjes en zongedroogde tomaten toe. Roer alles goed door en laat het mengsel 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Schep het tomatenmengsel in een blender. Voeg de cannellinibonen en sojamelk toe en mix tot een dikke, romige saus.
  • Giet de saus terug in de pan en verwarm op laag vuur.
  • Voeg de fijngehakte basilicum toe en roer goed door. Proef en voeg zout, peper en eventueel chilivlokken toe voor extra pit.
  • Voeg de gekookte pasta toe en roer goed door.
  • Verdeel de pasta over borden en garneer met verse basilicumblaadjes en pijnboompitten.
  • Dit recept kun je goed van tevoren maken. In de koelkast blijft het 3 dagen goed en in de vriezer wel 3 maanden.

Eet smakelijk!

Recept en foto van Lenna Omrani