Volop mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling

10 mei 2024

Als opleidingsziekenhuis vinden we het belangrijk om zowel medewerkers, schoolverlaters als zij-instromers de kans te geven om een interne opleiding te volgen. Adviseur Leren en Ontwikkelen Francis Zegwaard: “Reinier de Graaf heeft een sterke opleidingstraditie. We hebben een ruim aanbod aan specialistische opleidingen. Soms hebben medewerkers interesse in een opleiding of omscholingstraject, maar weten ze niet wat er mogelijk is. Daarom hebben we onlangs weer een interne opleidingsmarkt georganiseerd om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de interne opleidingen die er zijn.”

Stageplanner Sandra Olierook heeft regelmatig contact met studenten. “Zij geven aan veel te leren in de praktijk, ook door de goede begeleiding van onze praktijkbegeleiders. Tijdens onze opleidingsmarkt kregen mensen ook de kans om kennis te maken met minder bekende functies, zoals hartfunctielaborant of deskundige infectiepreventie. Er is zoveel aanbod.”

Doktersassistent in opleiding Caroline van Leeuwen (49) begon ooit als medewerker logistiek en is nu werkzaam op de polikliniek Neurologie. “Bijna acht jaar werkte ik met plezier bij (patiënten) transport. In die periode heb ik mijn hengel uitgegooid om te kijken wat ik verder wilde. Ik kreeg toen de kans om de tweejarige opleiding tot doktersassistent te volgen en werk hierbij drie dagen op de polikliniek. Ik geniet van het contact met de patiënten; het is zo fijn om mensen te kunnen helpen. Ik ben dankbaar voor deze mooie kans.”

Francis: “Uiteraard zijn er ook volop mogelijkheden voor schoolverlaters, die bijvoorbeeld een opleiding tot OK-assistent of anesthesiemedewerker kunnen volgen. Daarnaast hebben we diverse gespecialiseerde verpleegkundige opleidingen, maar bijvoorbeeld ook de opleiding tot medisch nucleair werker.”

Trots

Francis en Sandra zijn trots op wat Reinier de Graaf te bieden heeft: “Mensen die hier een opleidingstraject volgen, krijgen vaak hun studietijd en lesmaterialen vergoed. Natuurlijk zijn hier wel voorwaarden aan verbonden, zodat mensen niet direct na hun diplomering vertrekken. Ook kijken we goed of mensen geschikt zijn voor de opleiding en de juiste motivatie hebben. Vaak zie je dat het gaat om mensen die een hele bewuste keuze maken om in de zorg te gaan werken. We horen van studenten dat ze het fijn vinden dat we werkbegeleiders hebben die echt tijd krijgen om hen te begeleiden. Maar ook komen er positieve berichten over het gratis parkeren voor medewerkers en het mooie ziekenhuisgebouw.”

Kom naar de banenmarkt op zaterdag 1 juni

Ben jij geïnteresseerd in werken in de zorg? Kom dan naar onze banenmarkt op zaterdag 1 juni en vind de baan van je leven! Tussen 10.00 en 14.00 uur kom je alles te weten over de verschillende afdelingen en functies bij Reinier de Graaf. De aanwezige medewerkers kunnen je meer informatie geven over wat je maar wilt weten over de verschillende functies en het werken in ons ziekenhuis. En via de diverse workshops geven we je informatie over onder andere opleidingsmogelijkheden, zij-instroomtrajecten en leuke extra’s die Reinier de Graaf zijn medewerkers biedt. Kijk op werkenbijreinier.nl voor meer informatie en het programma van de workshops.