Winnaars Reinier de Graaf Wetenschapsprijs en Publieksprijs 2023 zijn bekend

26 april 2023

Onlangs vond onze jaarlijkse Wetenschapsavond plaats. Onderzoekers kregen de gelegenheid hun onderzoek te presenteren aan een breed publiek en maakten daarbij kans op de Wetenschapsprijs en de Publieksprijs. Het was een leuke en leerzame avond.

De researchbureaus Oncologie en Orthopedie openden de avond en vertelden over hun werk en de onderzoeken die uitgevoerd worden binnen het Reinier de Graaf ziekenhuis en het Reinier Haga Orthopedisch Centrum.

Daarna presenteerden vijf onderzoekers hun onderzoek en de resultaten. Het niveau was hoog, daarom wees de jury twee winnaars aan van de Reinier de Graaf Wetenschapsprijs. Marleen van Rijckevorsel won met haar onderzoek naar het benutten van digitaliseringskansen met journey mapping. En Anne Brouwer won met haar onderzoek naar een cement compressive device (CCD) dat door optimalisering van cementverdeling de kans op aseptische loslating bij een totale knieprothese moet verminderen.

Ook werd de Publieksprijs uitgereikt. Daan Kamphuis won met zijn onderzoek naar de effectiviteit van de STIL anti-tremor orthese bij patiënten met een essentiële tremor in de hand en onderarm.