Kernwaarden

Samen zorgen doet ertoe. Het zorgt voor een betere kwaliteit en beleving voor de patiënt, en voor meer werkplezier voor medewerkers. Samen is niet alleen leuker, samen kom je verder en bereik je meer.

Voor het Reinier de Graaf ziekenhuis is samen zorgen van levensbelang. Voor de kwaliteit van de zorg én voor ons bestaansrecht. Onze kernwaarden helpen ons daarbij. Ze zijn van toepassing op alles wat we zeggen, doen en denken.

Oprechte aandacht
Samen zorgen begint met oprechte aandacht. Oprechte aandacht staat voor echt contact. In gesprek gaan en luisteren naar elkaar doet wonderen. Alleen dan kom je achter de werkelijke zorgen en dat wat echt belangrijk is. Met oprechte aandacht geven we betekenis aan de zorg die we leveren. Als mensen een bezoek brengen aan, of werken in Reinier de Graaf, kunnen ze rekenen op onze oprechte aandacht. Hun verhaal, geschiedenis, zorgen, wensen en vragen zijn voor ons het startpunt van denken en doen.

Grensverleggend
Om de best mogelijke zorg te bieden, moet je grensverleggend handelen. Door grenzen te verleggen blijf je nieuwsgierig, denk je in mogelijkheden en probeer je nieuwe dingen uit. Voorbij de vaste patronen, de gebaande paden en de bestaande kaders. Dan streef je naar verbetering, groei en hogere kwaliteit. Door grensverleggend te zijn, kun je je beter op de toekomst voorbereiden. Je breekt er muren mee af, om zo samen eerder of beter je doelen te bereiken.

Eigen inbreng
Oprechte aandacht en grensverleggend zijn, kan niet zonder de eigen inbreng van zowel patiënten als medewerkers. Ruimte voor eigen inbreng stimuleert betrokkenheid en creativiteit. Niet alleen in de zorg naar de patiënt, maar ook in de omgang tussen medewerkers. Ieder mens is waardevol en dus doet ieders inbreng ertoe. Het is prettig én belangrijk als je meepraat en meebeslist. Dan kun je namelijk bijdragen aan een betere kwaliteit van behandelen en werken. Als je als patiënt kunt zeggen wat belangrijk voor je is, versterkt het je gevoel van autonomie en controle.