Jeugd en Alcohol

Alcohol is schadelijk voor kinderen. Daarom mogen kinderen onder de 18 jaar geen alcohol drinken. Toch gebeurt dit regelmatig. En soms gaat het goed mis. Uw kind drinkt te veel alcohol, krijgt een alcoholvergiftiging en moet worden opgenomen in het ziekenhuis.

Bij een alcoholvergiftiging zit er zo veel alcohol in het bloed, en dus ook in de hersenen, dat het kind bewusteloos raakt. Dit kan leiden tot hersenbeschadiging. Zelfs als uw kind nooit eerder alcohol heeft gedronken. Hierdoor kan uw kind gedragsproblemen krijgen en moeite hebben met leren. Op de polikliniek Jeugd en Alcohol helpt onze kinderarts u en uw kind bij problemen met alcohol. Zo proberen we nieuwe ongevallen door alcohol te voorkomen.

Behandelingen en onderzoek

Tijdens je eerste afspraak bespreken we je klachten. Samen met jou bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens je eerste afspraak.

Daarom Jeugd en Alcohol bij Reinier de Graaf

De eerste polikliniek Jeugd en Alcohol van Nederland werd in 2006 opgericht, in Reinier de Graaf. Deze polikliniek groeide uit tot een expertisecentrum. Op dit moment is het een onderdeel van een landelijk netwerk van poliklinieken Jeugd en Alcohol. In ons ziekenhuis ontwikkelden wij de richtlijn ‘Voorkom alcoholschade bij kinderen’. Deze richtlijn wordt nu in alle ziekenhuizen toegepast en wordt momenteel ook uitgerold in België. Hier bekleedt onze kinderarts Nico van der Lely de ‘Leerstoel Reinier de Graaf – Jongeren en Alcohol’ aan de Universiteit Antwerpen. Meer informatie over deze leerstoel vind je via deze pagina.

Contact

De polikliniek Jeugd en alcohol is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 36 90.

Delft, 1e verdieping, gang H.

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De polikliniek Jeugd en alcohol is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 36 90.

Vind de weg

Delft, 1e verdieping, gang H.