Polikliniek Cardiologie

Op de polikliniek Cardiologie kunt u terecht voor onderzoek en behandeling bij klachten aan uw hart. Van hartritmestoornissen tot pijn op de borst. U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts.

Aan de hand van de verwijzing van uw huisarts wordt door de cardioloog beoordeeld welke afspraak u eerst op onze polikliniek krijgt. Daarnaast wordt, wanneer dat noodzakelijk acht een hartfunctie onderzoek voorafgaand aan het polibezoek gepland. Dit kan bestaan uit bijvoorbeeld een echo, holter of fietsproef. Tijdens de afspraak met de cardioloog bespreekt u samen met de cardioloog welke vervolgonderzoeken er nog nodig zijn om een volledige diagnose te kunnen stellen. Wanneer de diagnose is gesteld wordt het best passende behandeltraject samen met u bepaald. Voor bepaalde hartaandoeningen heeft de polikliniek Cardiologie heeft drie speciale poliklinieken:

Hartfalenpolikliniek
Bij hartfalen kan uw hart het bloed minder goed rondpompen. Hierdoor krijgen uw organen en spieren te weinig zuurstof en voedingsstoffen. Onze Hartfalenpolikliniek behandelt u bij hartfalen. Ook begeleiden we u bij het leven met hartfalen. Het team van deze polikliniek bestaat uit cardiologen, physican assistants (PA’s), verpleegkundig specialisten en hartfalenverpleegkundigen. Meer over de Hartfalenpolikliniek.

Pacemaker-/ICD-polikliniek
Als uw hart niet regelmatig klopt, kan een pacemaker, ICD of hartritmemonitor helpen. Dit noemen we hartimplantaten. Deze apparaatjes houden uw hartritme onder controle. We brengen ze aan onder uw huid of op het hart. Ook voor controle van uw pacemaker of ICD kunt u bij ons terecht. Lees hier meer over onze Pacemakerpolikliniek.

Polikliniek Kindercardiologie
Voor kinderen met hartproblemen zoals hartgeruisen of hartkloppingen is er de polikliniek Kindercardiologie. Dit is onderdeel van de afdeling Kindergeneeskunde. Uw kind ziet hier de kinderarts die is gespecialiseerd in het kinderhart.


Contact

De polikliniek Cardiologie is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 33 20.

Delft, 1e verdieping, gang C
Naaldwijk, begane grond
Voorburg, 1e verdieping

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De polikliniek Cardiologie is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 33 20.

Vind de weg

Delft, 1e verdieping, gang C
Naaldwijk, begane grond
Voorburg, 1e verdieping