De Sound van Reinier

Als eerste ziekenhuis van Nederland hebben wij een eigen track op Spotify. Het nummer is gemaakt door een groep muzikale collega’s en laat horen waar het Reinier de Graaf ziekenhuis voor staat.

Het doel van het nummer is om mensen in Reinier de Graaf te verbinden, te verblijden en de herkenbaarheid van het ziekenhuis te vergroten. De track wordt voortaan ingezet in de zorgverlening van Reinier de Graaf, bij evenementen en ter ondersteuning van communicatie-uitingen, zodat iedereen het oudste ziekenhuis van Nederland ook muzikaal herkent. Ook gaan onze zorgprofessionals onderzoeken hoe zij muziek nog meer kunnen integreren in de patiëntenzorg. Want, muziek verbindt mensen, maakt dat eenzame mensen zich minder alleen voelen, vermindert stress en kan verzachtend werken op fysieke pijn.

Hoe klinkt een ziekenhuis?

Samen met een componist van het muziekbureau Tambr ontwikkelden medewerkers een eigentijdse sound die wordt gedreven door percussie en bas, gecombineerd met akoestische instrumenten. Daarna doken zeven muzikale zorgprofessionals, onder wie medisch specialisten, stafmedewerkers en een verpleegkundige, de studio in om de track ‘Je ziekenhuis voor het leven’ op te nemen.

“Het is een warm, positief en modern nummer geworden. Hieruit blijkt onze oprechte aandacht voor onze patiënten en ambitie om onze zorgverlening steeds verder te verbeteren.”

— Gynaecoloog Banut Verbruggen, piano —

Muziek verbindt

De muzikanten zijn het er over eens dat muziek verbindt en een grotere plek mag krijgen in de zorg.

Verpleegkundige Mandy Richel zong de track in:
“Elke dag werken we hard om alle patiënten de beste zorg te geven. Tijdens dit muziekproject connecten we als collega’s op een andere manier met elkaar. Dat was heel waardevol. Maar muziek is ook belangrijk voor onze patiënten.”

De track

Luister via Spotify of Apple Music

De track is te beluisteren via Spotify en Apple Music.
Voor Spotify en Apple Music heb je natuurlijk wel een account nodig om in te loggen.
Heb je geen account? Luister dan zonder in te loggen via Soundcloud of als MP3 op deze website.

Luister via Soundcloud

Dit kan direct zonder account:

Reinier de Graaf ziekenhuis · Sound van Reinier

Meer zien, lezen, horen?