Endoscopie

Een endoscopie is een kijkonderzoek waarmee de arts naar de binnenkant van organen kan kijken. Dit wordt gedaan met een speciaal kijkinstrument: de endoscoop. Zo kunnen we ziekten of afwijkingen opsporen en de juiste behandeling voor u kiezen.

Als u buikklachten heeft of er is meer onderzoek nodig na het bevolkingsonderzoek naar darmkanker, dan kunt u doorverwezen worden voor een endoscopie. Tijdens dit onderzoek brengt de MDL-arts een flexibel slangetje met kleine camera en lampje (endoscoop) via uw mond of anus in uw lichaam. Hiermee kunnen we uw maag-darmkanaal bekijken en eventuele afwijkingen opsporen.

Als het nodig is, kunnen we tijdens de endoscopie vaak direct kleine ingrepen uitvoeren, zoals het verwijderen van darmpoliepen of galstenen. De resultaten van de endoscopie helpen  de arts vervolgens bij het stellen van een diagnose. Samen met u beslissen we over eventuele vervolgonderzoeken en over uw behandelplan.

Heeft u vragen over de afdeling Endoscopie? Kijk dan eens in de folder ‘Veelgestelde vragen endoscopie‘.

Behandelingen en onderzoek

Op verzoek van de huisarts of MDL-arts kan een endoscopisch onderzoek gedaan worden. De uitslag hiervan wordt gebruikt voor het stellen van een diagnose of het maken van een behandelplan.

Daarom Endoscopie bij Reinier de Graaf

De MDL-artsen van Reinier de Graaf hebben veel kennis en ervaring met het uitvoeren van endoscopieën. Ieder jaar voeren wij ruim 9000 kijkonderzoeken uit. Door een digitale voorlichting (prescopie) bereiden wij u altijd goed voor op het onderzoek en stellen u gerust als u het spannend vindt.

Als tijdens het bevolkingsonderzoek naar darmkanker bloed in uw ontlasting gevonden is, dan kunt u bij Reinier de Graaf terecht voor vervolgonderzoek. Dit onderzoek op onze afdeling Endoscopie bestaat uit 2 delen. Eerst krijgt u een intakegesprek (prescopie), waarbij we u voorbereiden op de ingreep. Daarna volgt een inwendig kijkonderzoek van uw darmen (coloscopie).

Contact

De afdeling Endoscopie is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 14.30 uur via tel. 015 – 260 40 05.

Delft, 4e verdieping, gang F

Gerelateerde specialismen

Afspraak & Contact

De afdeling Endoscopie is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 14.30 uur via tel. 015 – 260 40 05.

Vind de weg

Delft, 4e verdieping, gang F