Oncologisch centrum

Het Oncologisch centrum biedt onderzoek en zorg aan mensen met kanker. Als uw arts bij u denkt aan kanker, zorgen we dat u zo snel mogelijk weet waar u aan toe bent. En, als dat nodig is, kunnen we vlug starten met behandelen. Dit doen we in goed overleg samen met u.

Kanker raakt ons allemaal. Als u kanker heeft, is de impact op uw leven groot. Het Oncologisch team van ons ziekenhuis wil u daarbij de best mogelijke zorg bieden. We behandelen kanker op veel verschillende manieren en we doen dit altijd in goed overleg met u. Zo kunnen we besluiten om u te bestralen, behandelen we met chemotherapie of u volgt een ander behandeltraject. Onze specialisten maken een behandelplan op maat en blijven onze patiënten gedurende de behandeling nauwlettend volgen. We vinden het belangrijk u met juiste raad en daad bij te staan.

Kanker is een ingewikkelde ziekte. In het Reinier de Graaf zijn onze artsen gespecialiseerd in een bepaalde tumorsoort waardoor zij beschikken over de laatste ontwikkelingen op hun eigen vakgebied.

Om de kwaliteit van onze zorg te verhogen, werken we in gespecialiseerde behandelteams met verschillende specialisten en verpleegkundigen. We onderzoeken en behandelen u zorgvuldig. En we luisteren met aandacht naar uw vragen en wensen. Ons centrum staat bekend om de behandelingen bij borstkanker, prostaatkanker en slokdarmkanker en om onze rectumchirurgie met de operatierobot.

We behandelen alle vormen van kanker en werken nauw samen met academische centra en andere ziekenhuizen. Iedere oncologiepatiënt in de regio verdient integrale kwalitatief goede oncologische zorg. Dichtbij als het kan, elders als het moet, en altijd in samenhang. Daarom hebben de ziekenhuizen in de regio zich verenigd in OncoWest.

Spreekuur Integrative Medicine
Wij hebben een speciaal spreekuur Integrative Medicine voor patiënten met borstkanker. Dit spreekuur is bedoeld voor patiënten die in gesprek willen gaan over wat ze zelf kunnen doen tijdens en na hun behandeling. Denk aan yoga, mindfulness of het gebruik van bepaalde voedingssupplementen of kruiden.

Behandelingen en onderzoek

Tijdens je eerste afspraak bespreken we je klachten. Samen met jou bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens je eerste afspraak.

Nieuws en achtergronden

Daarom Oncologisch centrum bij Reinier de Graaf

Reinier de Graaf is een van de topklinische ziekenhuizen (STZ) in Nederland. Topklinische zorg betekent zorg op hoog niveau waarbij de patiënt centraal staat. Ons ziekenhuis is daarbij gespecialiseerd in tumoren aan de slokdarm en prostaat. En we blinken uit in rectumchirurgie met behulp van een operatierobot. Hiermee kunnen we extra nauwkeurig werken. Voor deze behandelingen verwijzen andere ziekenhuizen in de regio dan ook naar ons door. Ook voor onze zorg bij borstkanker is ons Borstkankercentrum toonaangevend in de regio. Net als de topklinische zorg bij bloedziekten door het specialisme Hematologie.

Om u altijd de beste zorg bij kanker te kunnen geven, werkt het Reinier de Graaf intensief samen met andere ziekenhuizen. Zo vormen we multidisciplinaire teams met artsen uit bijvoorbeeld het HagaZiekenhuis (Den Haag) en Langeland Ziekenhuis (Zoetermeer) zoals in het Prostaatkankercentrum. Maar ook met artsen uit het LUMC (Leiden), het Erasmus MC (Rotterdam) en het Antoni van Leeuwenhoek (Amsterdam). Door onze krachten en kennis te bundelen kunt u als patiënt gerust zijn dat u bij ons op de juiste plek bent.

Uitgelicht

Reinier de Graaf werkt samen met Holland Protonen Therapie Centrum (HollandPTC) in de behandeling van slokdarmkanker. Lees meer in dit artikel (24 mei 2022).

Contact

De polikliniek Oncologie is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 15.00 uur op nummer 015 – 260 40 80.

Polikliniek oncologie: 1e etage, gang F.

Verpleegafdeling oncologie: 2e etage, gang H.

Poliklinieken en verpleegafdelingen

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De polikliniek Oncologie is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 15.00 uur op nummer 015 – 260 40 80.

Polikliniek Oncologie

De polikliniek Oncologie is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 15.00 uur via tel. 015 – 260 40 80.  Of via e-mail op: balieoncohema@rdgg.nl

Prostaatkankercentrum

Het Prostaatkankercentrum is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur, via tel. 015 – 260 47 77.

Researchteam Oncologie

Afspraken met het researchteam lopen via de polikliniek Oncologie via tel. 015 – 260 40 80. Of via e-mail op: balieoncohema@rdgg.nl. Heeft u vragen over onderzoeken die op dit moment lopen? Neem dan contact op met het Researchteam Oncologie via 015 – 260 34 82 of oncologie-research@rdgg.nl.

 

Verpleegafdeling en dagbehandeling oncologie en hematologie

De dagbehandeling is op werkdagen bereikbaar van 7.30 tot 18.00 uur via tel. 015 – 260 34 79.
De verpleegafdeling is dagelijks open en bereikbaar via tel. 015 – 260 44 01.

Vind de weg

Polikliniek oncologie: 1e etage, gang F.

Verpleegafdeling oncologie: 2e etage, gang H.

Polikliniek Oncologie

Polikliniek Oncologie: 1e etage, gang F
Verpleegafdeling: 2e etage, gang H.

Prostaatkankercentrum

1e verdieping, gang D.

Researchteam Oncologie

Polikliniek Oncologie: 1e verdieping, gang F

Verpleegafdeling en dagbehandeling oncologie en hematologie

Dagbehandeling, 2e verdieping, gang H
Verpleegafdeling, 2e verdieping, gang H