De Wetenschapsraad

De Wetenschapsraad is ook wel ‘het hart van de wetenschap’ binnen het Reinier de Graaf ziekenhuis. De raad behartigt de belangen van alle medewerkers die in de breedste zin onderzoek doen of willen gaan doen.

Samenwerking en onderlinge afstemming zijn hierbij belangrijk. Vandaar dat verschillende groeperingen binnen de Wetenschapsraad zijn vertegenwoordigd, zoals de medische staf, de verpleging, de researchbureaus, de arts-assistenten, het Innovatieplatform, het Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum (RHMDC) en het Wetenschapsbureau. In januari 2021 is de Wetenschapsraad gestart als ziekenhuiscommissie. De raad komt eens in de zes weken samen.

De Wetenschapsraad biedt ook financiële ondersteuning aan wetenschappelijk onderzoek.

Pitch event
De Wetenschapsraad organiseert tweemaal per jaar een pitch event. Onderzoekers worden uitgenodigd om hun onderzoeksvoorstel te presenteren in een pitch van maximaal vijf minuten. Ze kunnen daarmee een stipendium winnen ter waarde van 10.000,- euro voor wetenschappelijk onderzoek. De raad beoordeelt de onderzoeksvoorstellen op basis van de op voorhand vastgestelde criteria.

Aanvraag indienen bij de Wetenschapsraad
Daarnaast kunnen onderzoekers het hele jaar door een (aanvullende) financiële bijdrage aanvragen bij de Wetenschapsraad ter waarde van maximaal 10.000,- euro. Deze extra middelen kunnen nodig zijn voor het opzetten van een onderzoek, aanvullende diagnostiek bij een reeds lopend onderzoek of publicatiekosten.

Voor vragen aan de Wetenschapsraad kun je contact op nemen via wetenschapsraad@rdgg.nl of 015 – 260 41 01.