Zorg dichtbij

Goede en betaalbare zorg voor iedereen, nu en in de toekomst. Dat betekent dat we in het Reinier de Graaf ziekenhuis steeds goed kijken naar de zorg die we bieden. Om ervoor te zorgen dat elke patiënt de juiste zorg op de juiste plek en op het juiste moment krijgt.

We zien dat de zorgkosten groeien. Dat komt omdat we steeds ouder worden en we met steeds meer mensen in Nederland zijn. Verder kosten belangrijke technische ontwikkelingen veel geld. Daarnaast is het moeilijk om zorgpersoneel aan te trekken. Daarom kijken we binnen het Reinier de Graaf ziekenhuis naar mogelijkheden of we bepaalde zorg kunnen verplaatsen, kunnen voorkomen of kunnen vervangen, zodat we alleen zorg gaan bieden die alleen in het ziekenhuis kan plaatsvinden. En daar waar het kan gaan we de zorg buiten het ziekenhuis aanbieden, het liefst zo dicht mogelijk bij de patiënt. Zonder dat de kwaliteit van de zorg minder wordt.

De zorg hoeft niet altijd automatisch binnen de muren van het ziekenhuis plaats te vinden. Videobellen met de specialist om een uitslag te bespreken kan een optie zijn. Of de patiënt doet zelf thuis metingen die hij doorspeelt naar zijn specialist via een app. Het kan ook zijn dat de huisarts, een thuiszorgverpleegkundige of een verpleeghuis bepaalde zorg overneemt. Soms kan een therapie thuis plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan immunotherapie bij kanker.

Het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft al verschillende projecten opgezet binnen het programma Zorg Dichtbij. Samen met onze (zorg)partners in de regio zoals huisartsen, verpleegzorg, TU Delft, gemeente Delft, zorgverzekeraars én met onze patiënten. Alle zorgverleners in Nederland zijn hiermee bezig, want dat is afgesproken met de overheid.

Op deze pagina vindt u voorbeelden van hoe wij zorg dichterbij brengen.

Contact
Heeft u een vraag? Mail naar: zorgdichtbij@rdgg.nl.