Zorg Dichtbij

Goede en betaalbare zorg voor iedereen; nu en in de toekomst. Om dit mogelijk te maken, kijkt Reinier de Graaf al enige jaren of bestaande zorg ook anders kan. Bijvoorbeeld thuis of door een zorgaanbieder in de wijk. Deze veranderingen noemen we Zorg Dichtbij.

De zorgkosten stijgen alleen maar. We worden immers alsmaar ouder en we zijn met steeds meer mensen in Nederland. Daarbij is het moeilijk om zorgpersoneel aan te trekken. Het is daarom hard nodig om de zorg anders in te richten, zonder dat de kwaliteit van de zorg minder wordt.

Hoe kunnen we de bestaande zorg voorkomen, verplaatsen of vervangen? En op deze manier de zorg betaalbaar houden en tegelijk beter maken? Dit is de grote opgave voor Nederland en Reinier de Graaf. Op veel afdelingen van ons ziekenhuis zijn al sterke oplossingen bedacht door zorgmedewerkers van Reinier de Graaf. Veel oplossingen doorbreken de gewoonte om ziektes te behandelen in het ziekenhuis. Soms hoef je voor zorg zelfs de deur niet meer uit.

Ook patiënten en bezoekers komen vaak op goede ideeën hoe zorg anders kan. Deel jouw idee met ons in een e-mail naar zorgdichtbij@rdgg.nl. Onder de inzenders verloten we VVV-bonnen ter waarde van € 25,-.

De plannen van Zorg Dichtbij

Sinds 2021 werkt Reinier de Graaf jaarlijks aan zo’n 20 plannen voor Zorg Dichtbij. Een aantal is nog in ontwikkeling. Andere plannen zijn in ons ziekenhuis al de dagelijkse praktijk. Welke plannen zijn dat?