Innovatieplatform

Zorg kan altijd beter en wordt steeds complexer. Om toch aan de vraag naar zorg te voldoen en om deze betaalbaar te houden, is het onder meer belangrijk om optimaal gebruik te maken van innovaties. In het Reinier de Graaf ziekenhuis is daarom het Innovatieplatform opgericht.

Om te innoveren is het belangrijk om altijd open te staan voor nieuwe ontwikkelingen. Ons Innovatieplatform is dé plek voor de introductie van innovatieve ideeën van medewerkers of  partijen buiten het ziekenhuis, zoals de veelbelovende technische startups van de TU Delft en Yes!Delft.

Hoe werkt het Innovatieplatform?

In de maandelijkse bijeenkomsten van het Innovatieplatform zijn afgevaardigden uit het hele een ziekenhuis aanwezig. Kandidaten geven een korte presentatie, een ‘pitch’ van hun idee aan de aanwezigen en vragen bijvoorbeeld om ondersteuning bij een  proef (pilot) onder opgenomen patiënten of advies van een arts over de bruikbaarheid van het idee. Aan het eind van elke sessie stemmen de afgevaardigden  van het Innovatieplatform over welke innovatie het meest geschikt is om de patiëntenzorg in Reinier de Graaf verder te verbeteren.

Als hun plan is goedgekeurd,  krijgen de kandidaten intensieve begeleiding van ons ziekenhuis om van idee tot implementatie (invoering) te komen. Ook worden zij gestimuleerd, ondersteund en begeleid om na de beoordeling van de pilot   wetenschappelijk onderzoek te doen. Zo kunnen zij aantonen dat hun  innovatie de zorg duidelijk heeft verbeterd. Dit gebeurt samen met een medisch specialist.

Aanmelden Innovatieplatform

Zowel particulieren als startups kunnen terecht op ons Innovatieplatform om hun innovatieve idee te delen. Geïnteresseerd? Meld je aan via onderstaande button.