Naar het ziekenhuis tijdens de coronacrisis?

Meer informatie

Nachtje(s) blijven

Binnenkort moet je één of meer nachtjes in het ziekenhuis blijven. Dat vind je misschien best spannend. Daarom vertellen we je stap voor stap wat er gebeurt op de Kinder- en jeugdafdeling en wie je daar allemaal ziet.

In het ziekenhuis volg je de bordjes met de zon.

Je komt dan op de Kinder- en jeugdafdeling.

Joep en mama kijken wat de kinderroutes zijn
Joep zit op balie

Wij werken allemaal op Kinder- en jeugdafdeling

Lachende team foto

De kinderverpleegkundige brengt jullie naar je kamer. Ze stelt jou en je mama of papa een paar vragen. Bijvoorbeeld op welke school je zit, of je sport, welke medicijnen je gebruikt en of je ergens allergisch voor bent. Je krijgt een lijstje waarop je zelf aan mag kruisen wat je wilt eten. Ook word je gewogen, je temperatuur gemeten en krijg je een polsbandje om met je naam erop. Wat er verder gaat gebeuren legt de verpleegkundige aan je uit. Ben Moet je geopereerd worden? Lees dan alvast de ‘Operatie ditjes en datjes’.

Joep en mama lopen door de ingang van de kamer

Op de Kinder- en jeugdafdeling zijn veel verschillende kamers. Als je van je kamer af mag, kun je naar de speelkamer. Het is er erg gezellig. Er is van alles te doen. Ook is er een jeugdlounge, een soort huiskamer voor kinderen. Je kunt hier spelletjes doen, computeren en tv-kijken. Je kunt dat ook allemaal op je kamer doen als je van de dokter niet van je kamer af mag. Als je wilt, kun je een laptop lenen of je eigen laptop of tablet van huis meenemen. Er is internet op de Kinderafdeling. Als je het fijn vindt, mag ook je mama of papa blijven slapen.

Joep speelt met auto in de speelkamer
Meisje leest boekje met mama in lounge

De dokter komt bij je langs op de Kinderafdeling.

Verpleegkundige luister naar longen van joep

En er is een speciale juf die ervoor zorgt dat jij je niet verveelt. Zij vertelt je ook stap voor stap wat er met je gebeurt in het ziekenhuis. Je kunt met veel vragen bij haar terecht.

Dokter, joep en mama spelen met pop

Hoeveel nachtjes je moet blijven en wanneer je naar huis mag, hoor je van de dokter. De kinderverpleegkundige legt jou en je mama of papa dan alles uit voor thuis.

Joep puft door de puffer