Nieuw op onze website: informatie en tips voor het maken van gezonde keuzes

17 september 2024

Bij het Reinier de Graaf ziekenhuis willen we niet alleen patiënten beter maken, maar mensen ook helpen om gezonde keuzes te maken. Een gezonde leefstijl draagt immers bij aan het voorkomen van ziektes. Daarom is sinds kort onze website uitgebreid met het onderdeel Leefstijl en preventie. Je vindt daar tips voor een gezonde leefstijl, een sociale wegwijzer en informatie over het Informatiepunt Maatschappelijk Welzijn.

Deze tips voor een gezonde leefstijl zijn opgedeeld in specifieke thema’s, zoals bewegen, ontspanning, slapen en voeding. Per thema krijgt de lezer tips en adviezen om zo gezond mogelijk te leven. De thema’s sluiten aan bij het Leefstijlroer van de Vereniging Arts en Leefstijl.

Per thema worden ook tips gegeven over wat je hier aan kunt doen voor, tijdens en na een ziekenhuisopname. Zo geven we bijvoorbeeld adviezen aan patiënten hoe ze tijdens een opname in ons ziekenhuis toch zoveel mogelijk in beweging kunnen blijven.

Sociale wegwijzer
Naast de tips, staat er op onze website nu ook informatie over welke hulp er buiten het ziekenhuis beschikbaar is en bij welke organisaties mensen dan terecht kunnen. Denk aan ondersteuning van mantelzorgers, advies over geldzaken en het in contact komen met buurtgenoten. Deze informatie is door middel van bestaande sociale wegwijzers opgedeeld per gemeente.

Informatiepunt Maatschappelijk Welzijn
Ook is via de pagina Leefstijl en preventie informatie te vinden over het Informatiepunt Maatschappelijk Welzijn. Patiënten, mantelzorgers, naasten, bezoekers en medewerkers van ons ziekenhuis kunnen hier terecht met hun niet-medische vragen.