Reinier de Graaf lanceert eigen track op Spotify

16 oktober 2023

Als eerste ziekenhuis van Nederland hebben wij een eigen track op Spotify. Het nummer is gemaakt door een Als eerste ziekenhuis van Nederland hebben wij een eigen track op Spotify. Het nummer is gemaakt door een groep muzikale collega’s en laat horen waar Reinier de Graaf voor staat. Het doel van het nummer is om mensen in ons ziekenhuis te verbinden, te verblijden en de herkenbaarheid van Reinier de Graaf te vergroten.

We zetten de track in binnen onze zorgverlening, bij evenementen en ter ondersteuning van communicatie-uitingen, zodat iedereen het oudste ziekenhuis van Nederland ook muzikaal herkent. Ook gaan onze zorgprofessionals onderzoeken hoe zij muziek nog meer kunnen integreren in hun patiëntenzorg. Want muziek verbindt mensen, maakt dat eenzame mensen zich minder alleen voelen, vermindert stress en kan verzachtend werken op fysieke en mentale pijn.

Hoe klinkt een ziekenhuis?

De afgelopen maanden onderzochten tientallen medewerkers welk type muziek past bij Reinier. Samen met muziekbureau Tambr maakten zij een sound en zijn ze daarna de studio ingedoken. Met als resultaat ‘Je ziekenhuis voor het leven’, een instrumentale track die gecombineerd wordt met akoestische instrumenten. Deze zijn bespeeld door enkele muzikale collega’s, waaronder medisch specialisten, stafmedewerkers en verpleegkundigen.

“Het is een warm, positief en modern nummer geworden. Hieruit blijkt onze oprechte aandacht voor onze patiënten en ambitie om onze zorgverlening steeds verder te verbeteren.”

— Gynaecoloog Banut Verbruggen, piano —

De muzikanten zijn het erover eens dat muziek verbindt en een grotere plek mag krijgen in de zorg. Het verlicht pijn en neemt zorgen weg. Het biedt medewerkers, patiënten en bezoekers afleiding, troost én een impuls om in beweging te komen.

Luister de track

De track is te beluisteren via Spotify en Apple Music.
Voor Spotify en Apple Music heb je natuurlijk wel een account nodig om in te loggen.
Heb je geen account? Luister dan zonder in te loggen via Soundcloud of op deze website.