Raad van Toezicht

De raad van toezicht van het Reinier de Graaf ziekenhuis houdt proactief toezicht op de werkzaamheden van de raad van bestuur.

De Raad van Toezicht van het Reinier de Graaf ziekenhuis bestaat uit de volgende leden:

Wim Deetman (voorzitter)
Wim Deetman brengt een schat aan politieke en bestuurlijke ervaring met zich mee. Zo was hij van 1978 tot en met 1996 actief in de landelijke politiek. Eerst als lid van de Tweede Kamer, later ook als staatssecretaris en minister van Onderwijs en Wetenschappen. Daarna was hij nog jarenlang burgemeester van Den Haag en lid van de Raad van State. Ook met de gezondheidszorg heeft Wim veel affiniteit. Hij was lid van de raad van toezicht van het Bleulandziekenhuis in Gouda, het huidige Groene Hart Ziekenhuis. Ook was hij voorzitter van de raad van toezicht in de laatste jaren van het Bronovo en de beginjaren van het HMC. Tijdens zijn burgemeesterschap in Den Haag was hij twee jaar lid van de Raad voor de Volksgezondheid.

Ruud Hermans
Ruud Hermans is 35 jaar lang werkzaam geweest als advocaat. Eerst in Den Haag, later ook in Amsterdam. Sindsdien is hij parttime actief in de wetenschap en daarnaast in de rechterlijke macht als rechter bij het Gerechtshof Den Haag. In zijn tijd als advocaat heeft Ruud onder andere ziekenhuizen geadviseerd en procedures gevoerd in de gezondheidszorg. Bovendien kent hij als echtgenoot van een voormalig verpleegkundige de verhalen van de werkvloer.

Marije Lely
Marije Lely is na haar studie economie 20 jaar werkzaam geweest in de bancaire sector, waar zij in diverse functies heeft bijgedragen aan digitale transformatie van traditioneel naar internet- en mobiel bankieren. Zij heeft grote veranderprogramma’s geleid en ontwikkelde expertise in product- en procesmanagement, klantenservice en operations, HR en organisatie. Marije weet welke uitdagingen digitalisering mee zich meebrengt en wat hierbij de kritische succesfactoren zijn. Voor haar staat slimme digitalisering voorop, door de juiste keuzes te maken en goed te prioriteren. Als lid van de Raad van Toezicht gaat Marije zich vooral richten op alle ontwikkelingen op het gebied van innovatie en digitalisering

Joke Hoekstra
Joke Hoekstra startte haar carrière als verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg. Daarna maakte ze de overstap naar een algemeen ziekenhuis, waar ze als verpleegkundige werkte op de afdelingen oncologie, chirurgie en neurologie. Naast haar werk volgde Joke in de avonduren verschillende managementstudies. In Schotland deed ze de studie Bedrijfskunde (MBA) aan de Glasgow University. Later rondde ze in Amsterdam ook een master in Verandermanagement af. Met die twee universitaire graden op zak bekleedde Joke diverse leidinggevende (interim-)functies in zowel algemene als academische ziekenhuizen. Daarnaast was ze bij verschillende zorgorganisaties lid of voorzitter van de raad van bestuur. Momenteel is ze werkzaam bij het Rode Kruis als directeur Nationale hulp en Verenigingsmanagement.

Kees Zachariasse
Kees Zachariasse is na zijn studie Bedrijfseconomie en postdoctorale opleiding Accountancy lang werkzaam geweest bij Arthur Andersen en Deloitte. Sinds 2020 is hij directeur van Cofinimmo in Nederland, een beursgenoteerd fonds dat belegt in zorgvastgoed in negen Europese landen. De Nederlandse vastgoedportefeuille van Cofinimmo bestaat momenteel uit 50 panden, zoals verpleeghuizen, gezondheidscentra en klinieken. Als lid van de Raad van Toezicht en voorzitter van de audit-commissie gaat Kees zich vooral bezig houden met het toezicht op een financieel gezonde bedrijfsvoering, zodat Reinier financieel solide is en blijft.