Sound van Reinier – De crew

Violiste Roosje Dillingh

En werkt als medewerker bij onze Reinier Academie.

Roosje begon op vierjarige leeftijd met vioolspelen, volgde later het conservatorium en speelde in verschillende internationale orkesten en ensembles. 20 jaar was ze in vaste dienst in het Nederlands Kamerorkest te Amsterdam, tegenwoordig speelt ze nog steeds professioneel op freelance basis bij dit orkest en andere ensembles en producties..

“Ik vind het bijzonder om te zien dat er zo veel muzikale collega’s zijn in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Dat we samen een nummer hebben opgenomen was ontzettend leuk. Ineens ben je even geen gynaecoloog, verpleegkundige of stafmedewerker, maar ben je allemaal collega met een liefde voor muziek. Samen gaan we kijken hoe we muziek een vaste plek kunnen geven binnen ons ziekenhuis.”

Basgitarist Peter van Leerdam

En werkt als Adviseur Kwaliteit en Veiligheid in de ziekenhuisapotheek van Reinier de Graaf.

Peter heeft altijd al een passie gehad voor het componeren van muziek. In zijn eigen opnamestudio “High Waves” is hij parttime nog steeds actief met het produceren van muziek. Verder speelt hij als basgitarist en treedt regelmatig op met zijn band BlauWDruK.

“Eigen inbreng en het buiten de kaders denken is typerend voor Reinier de Graaf. Daarom past dit muziekproject ook goed bij Reinier de Graaf als werkgever. Iedereen kon meedenken over wat voor muziek het beste past bij ons ziekenhuis. Deze brainstormsessies waren erg inspirerend. Uiteindelijk hebben we de muziek met zeven collega’s in de studio opgenomen. Dit was super leuk om te doen met z’n allen.”

Pianiste Banut Verbruggen

En is gynaecoloog in Reinier de Graaf.

Banut houdt van muziek. Zo speelt ze al vanaf haar jeugd piano. Ook zingt ze graag.

“Meedoen aan de sound van Reinier was een mooie ervaring. Samen met collega’s hebben we een muziekstuk gemaakt dat helemaal past bij ons ziekenhuis. Het is een warm, positief en modern nummer geworden. Hieruit blijkt onze oprechte aandacht voor onze patiënten, onze innovatiekracht en ambitie om onze zorgverlening elke dag te verbeteren.”

Trompettist Remco de Vries

En is uroloog in Reinier de Graaf.

Remco speelt trompet. Hij volgde de Jazz-opleiding aan het Utrechts Conservatorium bij Eric Vloeimans en treedt regelmatig op met de Bigband “Licks and Brains” onder leiding van Rolf Delfos.

Muziek is naast mijn werk een van de belangrijkste dingen in mijn leven. Muziek brengt altijd samen. Het is een bijzondere manier van communiceren met elkaar en dat is toch heel wat anders dan in de spreekkamer. Ik vond het heel leuk om mee te doen aan dit muziekproject en om samen met collega’s van andere disciplines een nummer te maken voor onze patiënten en de buitenwereld.

Zangeres Mandy Richel

En is oncologieverpleegkundige in Reinier de Graaf.

Mandy heeft na haar middelbare school de opleiding musical theater gevolgd. Ze is nu oncologieverpleegkundige maar in haar vrije tijd danst en zingt ze nog regelmatig.

“Ik vond het super leuk om mee te doen aan de Sound van Reinier. Muziek verbindt. Niet alleen voor ons als werknemers, maar muziek is ook belangrijk voor onze patiënten. Het verlicht pijn en neemt zorgen weg. Ik vind dat muziek veel meer een plek mag krijgen in de zorg.”

Zangeres Arianne van ’t Hoog

En is psychiater in Reinier de Graaf.

Arianne speelt piano en zingt op professioneel niveau.

Muziek is een grote passie van mij. Ik vond het dan ook heel leuk om samen met collega’s een muziekstuk te maken en het instrumentale nummer in te zingen. Muziek is goed voor je mentale gezondheid. Het zorgt voor afleiding en ontspanning en het kan er ook voor zorgen dat eenzame mensen zich minder alleen voelen.

Gitarist Ed van Beem

En is functioneel beheerder op de IT-afdeling van Reinier de Graaf.

Ed speelt al elektrische gitaar sinds zijn jeugd. In zijn vrije tijd speelt hij in de band HardActToFollow, een coverband van blues-en pubrocksongs.

Volg HardActToFollow op Facebook en YouTube.

“Ik vond het super leuk om mee te doen aan de Sound van Reinier. Samen met collega’s en het bureau Tambr hebben we een nummer gemaakt dat lekker klinkt en ook past bij ons ziekenhuis. Na de lancering gaan we verder denken hoe we muziek een vast onderdeel kunnen laten zijn binnen Reinier de Graaf. Alles is nog mogelijk, van een jaarlijkse muziekdag voor patiënten en bezoekers, een songtekstwedstrijd of meer live muziek in Reinier de Graaf.”

Silvan van der Zwaag, componist bij Tambr

Silvan is gitarist, songwriter en studeerde aan het Rotterdams conservatorium. Hij heeft zich ontwikkeld tot veelzijdig muzikant met expertise in klankontwerp en muziektechnologie.

“Reinier de Gaaf is een licht en warm ziekenhuis. En dat wilde ik terug laten komen in de compositie. De muzikanten van Reinier spelen allemaal heel goed en waren gedreven om er echt iets tofs van te maken. En dat is gelukt. De muzikale identiteit van Reinier de Graaf klinkt positief en catchy, gedreven vanuit percussie en bas. Door akoestische instrumenten zoals piano, viool en trompet te combineren met een eigentijdse beat is er een frisse klank ontstaan, die vertrouwd en warm aanvoelt maar tegelijkertijd ook modern klinkt.”

Niels de Jong, muziekstrateeg bij Tambr

“Het is voor het eerst dat we een sound hebben gemaakt voor een ziekenhuis. Het was een mooie samenwerking met hele enthousiaste zorgprofessionals. Tijdens het onderzoeksproces, was iedereen het erover eens dat Reinier de Graaf voor velen een warm bad is, dat het zorg biedt aan iedereen zonder uitsluitsel. Hier passen warme klanken bij, een soepel ritme met een verrassende twist. En dat is precies wat het nummer ‘Je ziekenhuis voor het leven’ in zich heeft.

Meer zien, lezen, horen?