Allergologie

Binnen het specialisme Allergologie onderzoeken onze allergologen of jouw klachten passen bij een allergie. Van pollen tot pinda’s of medicijnen. Door verschillende testen achterhalen zij de oorzaak van je allergie en bieden je de juiste behandeling.

In Nederland ontwikkelt 1 op de 3 personen ergens in zijn of haar leven een allergie. Toch is Reinier de Graaf een van de weinige ziekenhuizen met een afdeling Allergologie. In ons Delfts Allergie Centrum (DAC) werken verschillende afdelingen samen om je de beste zorg te bieden. Onderdeel van dit multidisciplinaire team zijn bijvoorbeeld Dermatologie, KNO, Diëtetiek en Kindergeneeskunde.

Onze allergologen behandelen niet alleen volwassenen, maar ook kinderen. Ons Centrum voor Allergie en Kind is een landelijk kenniscentrum, waar we voedselallergieën bij kinderen onderzoeken. Een belangrijk onderdeel hiervan is de Preventiepoli. Deze polikliniek richt zich op het voorkomen van voedselallergieën bij kinderen met eczeem.

Behandelingen en onderzoek

Tijdens je eerste afspraak bespreken we je klachten. Samen met jou bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens je eerste afspraak.

Nieuws en achtergronden

Daarom Allergologie bij Reinier de Graaf

Rond het jaar 2000 hebben 4 specialisten van Reinier de Graaf hun kennis verzameld om mensen met allergieën te behandelen. Dit idee groeide uit tot het Delfts Allergie Centrum (DAC). Ook is onze afdeling Allergologie een opleidingscentrum voor kinderartsen die zich specialiseren in allergieën bij kinderen. Hierbij werkt ons ziekenhuis samen met het Erasmus MC in Rotterdam.

Contact

De afdeling Allergologie is bereikbaar via tel. 015 – 260 46 70.

Delft: 1e verdieping, gang H

Poliklinieken en verpleegafdelingen

Onze thema's

In Reinier de Graaf hebben wij altijd bijzondere aandacht voor ouderen, moeders en kinderen en patiënten met kanker. Op deze thema’s zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden in zorg en behandeling.

Afspraak & Contact

De afdeling Allergologie is bereikbaar via tel. 015 – 260 46 70.

Polikliniek Allergologie

De polikliniek Allergologie is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur, via tel. 015 – 260 46 70.

Preventiepoli

De Preventiepoli is op werkdagen tussen 9.30 en 16.00 uur bereikbaar via de polikliniek Kindergeneeskunde: tel. 015 – 260 36 90 of de polikliniek Allergologie: tel. 015- 260 46 70.

Je kunt ook een mail sturen naar dac@rdgg.nl 

Een kinderallergoloog beoordeelt de verwijzing eerst, omdat er een aparte wachtlijst voor deze poli is.

Vind de weg

Delft: 1e verdieping, gang H

Polikliniek Allergologie

Delft
1e verdieping, gang H

Preventiepoli

Locatie Gasthuis Delft, 1H