Oncologie

Kanker is een ziekte die iedereen, op elke leeftijd, kan overkomen. Er zijn veel verschillende soorten, die overal in het lichaam kunnen ontstaan.

Bij al die soorten gaan cellen, de bouwstenen van het lichaam, zonder rem delen. Bij elke vorm van kanker is de groeisnelheid, de kans op uitzaaiingen en de behandeling weer anders. Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, wil je de beste zorg ontvangen. Het is soms lastig om uit te vinden waar die beste zorg wordt gegeven. Wij helpen je daarbij graag op weg in ons oncologisch centrum.

In ons ziekenhuis hebben wij ons gespecialiseerd in verschillende soorten kanker. Wij geloven dat er altijd minimaal twee experts nodig zijn om een goed plan voor je te maken. De dokter of verpleegkundige, die alles weet van de ziekte, de mogelijke onderzoeken en behandelingen. En uiteraard jijzelf. Het is tenslotte jouw lichaam. We trekken op als een team en nemen samen alle beslissingen. Vaak zitten er nog veel meer mensen in dat team. De behandeling is een ingewikkelde puzzel, waarvan verschillende specialisten een stukje leggen. Omdat er al zoveel op je afkomt bij kanker, zorgen wij voor een vast aanspreekpunt voor je vragen en zorgen.

Heel veel onderzoeken en behandelingen kunnen in ons eigen ziekenhuis worden gedaan. Onze specialisten kunnen daarbij gebruik maken van de nieuwste technieken, zoals een heel gevoelige PET-CT-scanner en de Da Vinci operatierobot. We behalen dan ook goede resultaten bij de behandeling van kanker.

Voor sommige onderdelen werken we samen met ziekenhuizen in de regio. Dit doen we binnen OncoWest of met andere grote ziekenhuizen in binnen- en buitenland. Blaasoperaties doen we bijvoorbeeld in het Haga, intensieve immunotherapie in het LUMC. Omdat de Da Vinci robot in Delft zorgt voor preciezere operaties met minder risico op complicaties, worden de prostaatoperaties van het Reinier Haga Prostaatkankercentrum en vanuit ziekenhuizen in heel Nederland juist in Delft gedaan. Je kunt erop vertrouwen dat we je zo door de beste specialist laten behandelen. Dichtbij als het kan, verder weg als het moet en altijd in goed overleg.