Coronavirus: informatie over uw afspraak, onze bezoekersregeling en vaccinaties.

Meer informatie

Diëtetiek

Goede voeding is belangrijk tijdens een behandeling. Onze diëtisten zijn specialisten in ziekte en gezondheid en voeding. U krijgt een passend voedingsadvies om uw gezondheid te helpen verbeteren.

Als u bent opgenomen in ons ziekenhuis, kan begeleiding van een diëtist (Diëtetiek) nodig zijn. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat u onbedoeld afvalt. Of u nu overgewicht, een normaal gewicht of ondergewicht heeft, te weinig eten is vaak slecht voor uw herstel. Uw conditie gaat achteruit en de kans op infecties is groter. Ook wonden genezen minder snel. Van onze diëtisten krijgt u persoonlijk advies en begeleiding. Samen met u werken we aan een zo snel mogelijk herstel na een behandeling.

U kunt op onze polikliniek ook terecht voor advies en diëten bij een allergie, nierziekte, diabetes (suikerziekte) of kanker. Ook als u te maken krijgt met sondevoeding vindt u bij onze diëtisten steun en advies.

Behandelingen en onderzoek

Tijdens uw eerste afspraak bespreken we uw klachten. Samen met u bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens uw eerste afspraak.

Daarom Diëtetiek bij Reinier de Graaf

Krijgt u een behandeling in Reinier de Graaf? Dan kan uw specialist altijd advies vragen aan een van onze diëtisten. Er zijn dan korte lijntjes met uw behandelaar en er is veel ruimte voor overleg. Alle diëtisten in ons ziekenhuis hebben daarnaast ook een eigen aandachtsgebied. Zij hebben zich verdiept in specifieke ziektes en behandelingen.

Contact

De polikliniek Diëtetiek is op werkdagen bereikbaar via 015 – 260 33 42 van 08.00 tot 16.30 uur.

De locatie van uw afspraak vindt u in uw afspraakbrief.

Poliklinieken en verpleegafdelingen

Onze thema's

In Reinier de Graaf hebben wij altijd bijzondere aandacht voor ouderen, moeders en kinderen en patiënten met kanker. Op deze thema’s zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden in zorg en behandeling.

Veelgestelde vragen

Meer lezen over Diëtetiek

Afspraak & Contact

De polikliniek Diëtetiek is op werkdagen bereikbaar via 015 – 260 33 42 van 08.00 tot 16.30 uur.

Polikliniek Diëtetiek

De polikliniek Diëtetiek is op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 33 42.

Vind de weg

De locatie van uw afspraak vindt u in uw afspraakbrief.

Polikliniek Diëtetiek

De locatie van uw afspraak vindt u in uw afspraakbrief.