Neonatologie

Op de afdeling Neonatologie worden baby’s opgenomen die extra zorg nodig hebben. Wij betrekken het hele gezin bij deze zorg. Als ouder kunt u dan ook altijd dicht bij uw zieke of te vroeg geboren kind blijven.

De afdeling Neonatologie is onderdeel van ons Moeder en Kindcentrum. Elk jaar behandelen we op de afdeling Neonatologie zo’n 500 baby’s die te vroeg geboren (prematuren) zijn of ziek zijn.

Onze opvang van vroeggeboren baby’s start als ze met 32 weken geboren worden. Als de geboorte eerder plaatsvindt dan krijgt uw kind in een ander ziekenhuis de zorg die het nodig heeft. Meestal op een Neonatale Intensive Care Unit (NICU). Voordat uw kind wordt overgeplaatst naar onze afdeling Neonatologie, bent u al van harte welkom voor een kennismaking en rondleiding.

Wij bieden gezinsgerichte zorg. Dit betekent dat de zorg voor uw kind zoveel mogelijk samen en in overleg met u wordt gedaan. Moeder en kind worden zo min mogelijk van elkaar gescheiden. Dit is goed voor de ontwikkeling van het kind. Ook geeft het jullie als ouders de kans om jullie pasgeboren kind goed te leren kennen.

Als het medisch mogelijk is, blijven moeder en kind dag en nacht bij elkaar op een couveusesuite. In sommige suites kan ook de partner blijven slapen. Ook andere gezinsleden betrekken wij actief bij de zorg. Zoals eventuele broertjes en zusjes. We begeleiden het hele gezin zodat jullie vol vertrouwen samen naar huis kunnen gaan.

Gezinsgerichte zorg

Op de afdeling Neonatologie zijn ouders onderdeel van het behandelteam. Als het medisch mogelijk is, blijven moeder en kind dag en nacht bij elkaar op de couveusesuite. Wij betrekken de gezinsleden actief bij de zorg van uw kind.

Nieuws en achtergronden

Daarom Neonatologie bij Reinier de Graaf

Onze afdeling Neonatologie heeft een post IC-/HC-status. Dat betekent dat de zorg die wij bieden aan pasgeborenen die van de Neonatale Intensive Care komen, van hoge kwaliteit is. Onze neonatologen en verpleegkundigen hebben hiervoor gespecialiseerde opleidingen gevolgd.

Jullie kind verblijft in een couveusesuite. Hier kan een van de ouders (en als er ruimte is beide ouders) dag en nacht bij het kind blijven. Onze couveusesuites zijn bijna allemaal voorzien van een eigen douche/toiletruimte en een kluis. Ook is een webcam op de wieg of couveuse mogelijk. Kijk voor alles wat er nog meer mogelijk is in ons Moeder en Kindcentrum op onze pagina Voorzieningen.

Contact

De afdeling Neonatologie is bereikbaar via tel. 015 – 260 35 60.

2e verdieping, gang D Lammetje

 

Onze thema's

In Reinier de Graaf hebben wij altijd bijzondere aandacht voor ouderen, moeders en kinderen en patiënten met kanker. Op deze thema’s zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden in zorg en behandeling.

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De afdeling Neonatologie is bereikbaar via tel. 015 – 260 35 60.

Vind de weg

2e verdieping, gang D Lammetje