Naar het ziekenhuis tijdens de coronacrisis?

Meer informatie

Polikliniek Diëtetiek

Op de polikliniek Diëtetiek kunt u als patiënt van Reinier de Graaf terecht voor voedingsadvies bij ziekten als kanker, nierziekten, diabetes, of voor de kinderdiëtist. U heeft hiervoor een verwijzing nodig van uw behandelend arts.

Speciale poliklinieken

Voor sommige ziekten en behandelingen heeft de polikliniek Diëtetiek een aparte polikliniek. Zoals voor kinderen of voor patiënten met kanker.

Kinderpoli
De kinderdiëtisten van Reinier de Graaf weten alles over voeding bij kinderen met een (chronische) ziekte. Bijvoorbeeld diabetes mellitus (suikerziekte), coeliakie en kinderkanker. Maar ook kinderen met een groeiachterstand of eetproblemen kunnen bij ons terecht. Voor ieder kind maken wij een voedingsadvies op maat.

Allergiepoli
De allergiepoli is er speciaal voor kinderen van 4 tot 12 maanden met een verhoogde kans op een pinda- of ei-allergie. Bijvoorbeeld door eczeem. Of door familie met een voedselallergie. Ons belangrijkste doel is een voedingsallergie voorkomen. Ook doen onze diëtisten met collega’s van andere allergiecentra mee aan een groot Nederlands onderzoek.

Diabetespoli
De Diabetespoli is er speciaal voor patiënten met diabetes type 2 die een pomp hebben en patiënten met diabetes type 1. U krijgt begeleiding bij het normaliseren van de bloedglucosewaarden, bij het zo goed mogelijk volwaardig eten en bij het voorkomen of uitstellen van complicaties.

Oncologiepoli
Patiënten met kanker worden tijdens het hele behandeltraject intensief begeleid door de diëtisten. Zo helpen wij u om zo goed mogelijk te kunnen blijven eten tijdens de behandelingen. En kunnen wij u praktische adviezen geven als u klachten heeft, zoals smaakverandering of vermoeidheid.

Nefrologiepoli
Speciaal voor patiënten met chronische nierschade (nierinsufficiëntie) is er de Nefrologiepoli. U krijgt dan van de diëtist informatie over een passend dieet bij nierschade. De juiste voeding kan namelijk helpen om de nierfunctie niet verder achteruit te laten gaan en zo gezond en lekker mogelijk te kunnen blijven eten.  


Contact

De polikliniek Diëtetiek is op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 33 42.

De locatie van uw afspraak vindt u in uw afspraakbrief.

Veelgestelde vragen

Meer lezen over Polikliniek Diëtetiek

Afspraak & Contact

De polikliniek Diëtetiek is op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 33 42.

Vind de weg

De locatie van uw afspraak vindt u in uw afspraakbrief.