Polikliniek Gynaecologie

Op de polikliniek Gynaecologie behandelt de gynaecoloog vrouwen die klachten of een aandoening hebben aan het geslachtsorgaan. Ook bij problemen rondom de zwangerschap kunt u hier terecht. Voor een afspraak heeft u een verwijzing nodig.

Op de polikliniek Gynaecologie in Reinier de Graaf behandelen we gynaecologische problemen. Bijvoorbeeld menstruatiestoornissen, verzakkingsklachten (baarmoeder, darmen en blaas) en ongewenst urineverlies. We doen onderzoek en voeren verschillende behandelingen uit. Voor kleine operaties is er ook de Poliklinische Operatiekamer (POK).

Daarnaast kunt u op onze polikliniek Gynaecologie terecht als het niet lukt om zwanger te worden. Ook als u medische begeleiding nodig heeft tijdens uw zwangerschap staan wij klaar met advies. Om u de beste zorg te bieden werken wij samen met (specialisten van) andere poliklinieken. Zoals het Bekkenbodemcentrum, het Fertiliteitscentrum, de afdeling Dermatologie en de afdeling Verloskunde.

Gespecialiseerde poliklinieken en spreekuren

De polikliniek Gynaecologie heeft verschillende gespecialiseerde poliklinieken en spreekuren. Tijdens uw eerste bezoek aan de polikliniek bespreekt de gynaecoloog samen met u uw klachten. Als het mogelijk is doen we meteen onderzoek.

Polikliniek Afwijkende uitstrijkjes


Heeft u een afwijkend uitstrijkje na een bevolkingsonderzoek van de baarmoederhals? Dan wordt u doorverwezen naar de gynaecoloog. Hier krijgt u een colposcopie (met een microscoop bekijken we uw baarmoedermond). Ook halen we soms een klein stukje weefsel weg voor verder onderzoek. De uitslag hiervan bepaalt of een behandeling nodig is.

Polikliniek Menstruatieproblemen


Problemen rondom de menstruatie(cyclus) komen veel voor. Denk bijvoorbeeld aan abnormaal vaginaal bloedverlies, bloedverlies na de overgang of een onregelmatige cyclus. Met een verwijzing van uw huisarts of specialist, kunt u een afspraak maken met de gynaecoloog. Deze kan u snel (vaak op de dag van de afspraak zelf al) en zorgvuldig helpen.

Polikliniek Overgangsproblemen


Tijdens de menopauze (overgang) hebben veel vrouwen last van overgangsklachten. Bijvoorbeeld opvliegers, slaapproblemen, meer transpireren in de nacht, stemmingswisselingen en concentratieproblemen. Uw huisarts kan u meestal goed helpen bij deze klachten. U kunt ook bij een overgangsconsulente terecht. Op de website van de Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten vindt u ook informatie en afspraakmogelijkheden voor overgangsconsulenten. Als de klachten hevig zijn en aanhouden, kan de huisarts u eventueel verwijzen naar de gynaecoloog.

Polikliniek Preconceptuele consultatie


Heeft u een aandoening of ziekte en wilt u graag zwanger worden? Wij bieden advies en begeleiding aan vrouwen met verschillende klachten. Denk aan een te hoge bloeddruk, overgewicht of een chronische ziekte. Ook als u al zwanger bent, kunt u op onze polikliniek onder behandeling blijven. Zo krijgt u als aanstaande moeder de persoonlijke zorg die u nodig heeft.

Verloskunde risico-spreekuur


Zijn er medische problemen tijdens uw zwangerschap? Of heeft u in het verleden extra zorg nodig gehad tijdens de zwangerschap of bevalling? Wij bieden ‘high-risk’-spreekuren op de polikliniek Verloskunde. Deze zijn bedoeld voor vrouwen die tijdens hun zwangerschap of bevalling extra zorg kunnen gebruiken. We werken hierin samen met de verloskundigen in de regio en de klinisch verloskundigen. Bekijk hier het basiszorgtraject, oftewel zorgpad, dat je als zwangere doorloopt.

Bekkenbodemcentrum


Als u last heeft van ongewenst urineverlies, verzakkingsklachten of andere problemen met uw bekkenbodem, dan is er het Bekkenbodemcentrum. Hier werken onze gynaecologen samen met de uroloog en de continentieverpleegkundige. Meestal krijgt u na uw eerste afspraak al een diagnose en behandeladvies. Meer over het Bekkenbodemcentrum .

Fertiliteitscentrum


In ons Fertiliteitscentrum bieden wij zorg aan vrouwen die moeite hebben om zwanger te worden. Wij doen onder andere onderzoek naar onvruchtbaarheid en voeren verschillende behandelingen uit. We werken samen met andere specialisten om u de beste zorg te bieden. Meer over het Fertiliteitscentrum.

Polikliniek Prenatale diagnostiek


Heeft u vragen over de gezondheid van uw kindje in de buik? Dan kunt u terecht op onze polikliniek Prenatale diagnostiek. Zo kunt u bijvoorbeeld onderzoek laten doen naar verschillende aandoeningen of afwijkingen van uw kindje. Meer over de polikliniek Prenatale diagnostiek.

Vulvapolikliniek


Op de Vulvapolikliniek werken onze gynaecologen samen met dermatologen (huidartsen) van de afdeling Dermatologie. Als u als vrouw klachten heeft aan de uitwendige geslachtsdelen (vulva) kan dit uw leven erg beïnvloeden. Pijn, jeuk en seksuele problemen zijn klachten die veel voorkomen. Meer over de Vulvapolikliniek.

Endometriosekliniek

De Nederlandse Endometriosekliniek biedt poliklinische zorg voor mensen met endometriose. Dat doen zij ook in ons behandelcentrum Voorburg. Zij zijn hiervoor telefonisch bereikbaar via 070-3401222. Kijk voor meer informatie en de contactgegevens op www.endometriosekliniek.nl

Behandelingen en onderzoek

Tijdens je eerste afspraak bespreken we je klachten. Samen met jou bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens je eerste afspraak.

Daarom Polikliniek Gynaecologie bij Reinier de Graaf

De afdeling Gynaecologie is één van de 19 topklinische gynaecologie-afdelingen in Nederland. Het Bekkenbodemcentrum, Fertiliteitscentrum, de Menstruatiepolikliniek en Vulvapolikliniek staan landelijk bekend.

Contact

De polikliniek Gynaecologie is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 16.30 uur via tel. 015-260 42 07 .

De polikliniek Verloskunde is op werkdagen bereikbaar via 015-260 32 80 .

Delft, 1e verdieping, gang G
Voorburg, begane grond en 1e verdieping
Behandelcentrum Westland, begane grond

Afspraak & Contact

De polikliniek Gynaecologie is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 16.30 uur via tel. 015-260 42 07 .

De polikliniek Verloskunde is op werkdagen bereikbaar via 015-260 32 80 .

Vind de weg

Delft, 1e verdieping, gang G
Voorburg, begane grond en 1e verdieping
Behandelcentrum Westland, begane grond