Op de polikliniek Gynaecologie in Reinier de Graaf behandelen we gynaecologische problemen. Bijvoorbeeld menstruatiestoornissen, verzakkingsklachten (baarmoeder, darmen en blaas) en ongewenst urineverlies. We doen onderzoek en voeren verschillende behandelingen uit. Voor kleine operaties is er ook de Poliklinische Operatiekamer (POK).
Daarnaast kun je op onze polikliniek Gynaecologie terecht als het niet lukt om zwanger te worden. Ook als je medische begeleiding nodig hebt tijdens jouw zwangerschap staan wij klaar met advies. Om je de beste zorg te bieden werken wij samen met (specialisten van) andere poliklinieken. Zoals het Bekkenbodemcentrum, het Fertiliteitscentrum, de afdeling Dermatologie en de afdeling Verloskunde.
Gespecialiseerde poliklinieken en spreekuren
De polikliniek Gynaecologie heeft verschillende gespecialiseerde poliklinieken en spreekuren. Tijdens jouw eerste bezoek aan de polikliniek bespreekt de gynaecoloog jouw klachten samen met je. Als het mogelijk is doen we meteen onderzoek.
Polikliniek Afwijkende uitstrijkjes
Heb je een afwijkend uitstrijkje na een bevolkingsonderzoek van de baarmoederhals? Dan word je doorverwezen naar de gynaecoloog. Hier krijg je een colposcopie (met een microscoop bekijken we uw baarmoedermond). Ook halen we soms een klein stukje weefsel weg voor verder onderzoek. De uitslag hiervan bepaalt of een behandeling nodig is.
Polikliniek Menstruatieproblemen
Problemen rondom de menstruatie(cyclus) komen veel voor. Denk bijvoorbeeld aan abnormaal vaginaal bloedverlies, bloedverlies na de overgang of een onregelmatige cyclus. Met een verwijzing van jouw huisarts of specialist, kun je een afspraak maken met de gynaecoloog. Deze kan je snel (vaak op de dag van de afspraak zelf al) en zorgvuldig helpen.
Polikliniek Overgangsproblemen
Tijdens de menopauze (overgang) hebben veel vrouwen last van overgangsklachten. Bijvoorbeeld opvliegers, slaapproblemen, meer transpireren in de nacht, stemmingswisselingen en concentratieproblemen. Je huisarts kan je meestal goed helpen bij deze klachten. Je kunt ook bij een overgangsconsulente terecht. Op de website van de Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten vind je ook informatie en afspraakmogelijkheden voor overgangsconsulenten. Als de klachten hevig zijn en aanhouden, kan de huisarts je eventueel verwijzen naar de gynaecoloog.
Polikliniek Preconceptuele consultatie
Heb je een aandoening of ziekte en wil je graag zwanger worden? Wij bieden advies en begeleiding aan vrouwen met verschillende klachten. Denk aan een te hoge bloeddruk, overgewicht of een chronische ziekte. Ook als je al zwanger bent, kun je op onze polikliniek onder behandeling blijven. Zo krijg je als aanstaande moeder de persoonlijke zorg die je nodig hebt.
Verloskunde risico-spreekuur
Zijn er medische problemen tijdens je zwangerschap? Of heb je in het verleden extra zorg nodig gehad tijdens de zwangerschap of bevalling? Wij bieden ‘high-risk’-spreekuren op de polikliniek Verloskunde. Deze zijn bedoeld voor vrouwen die tijdens hun zwangerschap of bevalling extra zorg kunnen gebruiken. We werken hierin samen met de verloskundigen in de regio en de klinisch verloskundigen. Bekijk hier het basiszorgtraject, oftewel zorgpad, dat je als zwangere doorloopt.
Bekkenbodemcentrum
Als je last hebt van ongewenst urineverlies, verzakkingsklachten of andere problemen met jouw bekkenbodem, dan is er het Bekkenbodemcentrum. Hier werken onze gynaecologen samen met de uroloog en de continentieverpleegkundige. Meestal krijg je na jouw eerste afspraak al een diagnose en behandeladvies. Meer over het Bekkenbodemcentrum.
Fertiliteitscentrum
In ons Fertiliteitscentrum bieden wij zorg aan vrouwen die moeite hebben om zwanger te worden. Wij doen onder andere onderzoek naar onvruchtbaarheid en voeren verschillende behandelingen uit. We werken samen met andere specialisten om jou de beste zorg te bieden. Meer over het Fertiliteitscentrum.
Polikliniek Prenatale diagnostiek
Heb je vragen over de gezondheid van jouw kindje in de buik? Dan kun je terecht op onze polikliniek Prenatale diagnostiek. Zo kun je bijvoorbeeld onderzoek laten doen naar verschillende aandoeningen of afwijkingen van jouw kindje. Meer over de polikliniek Prenatale diagnostiek.
Vulvapolikliniek
Op de Vulvapolikliniek werken onze gynaecologen samen met dermatologen (huidartsen) van de afdeling Dermatologie. Als je als vrouw klachten hebt aan de uitwendige geslachtsdelen (vulva) kan dit je leven erg beïnvloeden. Pijn, jeuk en seksuele problemen zijn klachten die veel voorkomen. Meer over de Vulvapolikliniek.
Endometriosekliniek
De Nederlandse Endometriosekliniek biedt poliklinische zorg voor mensen met endometriose. Dat doen zij ook op onze hoofdlocatie in Delft, Zij zijn hiervoor telefonisch bereikbaar via 015- 270 6868. Kijk voor meer informatie en de contactgegevens op www.endometriosekliniek.nl
Behandelingen en onderzoek
Tijdens je eerste afspraak bespreken we je klachten. Samen met jou bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens je eerste afspraak.
Daarom Polikliniek Gynaecologie bij Reinier de Graaf
De afdeling Gynaecologie is één van de 19 topklinische gynaecologie-afdelingen in Nederland. Het Bekkenbodemcentrum, Fertiliteitscentrum, de Menstruatiepolikliniek en Vulvapolikliniek staan landelijk bekend.
Contact
De polikliniek Gynaecologie is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 16.30 uur via tel. 015-260 42 07 .
De polikliniek Verloskunde is op werkdagen bereikbaar via 015-260 32 80 .
De Nederlands Endometriose Kliniek (NEK) is op werkdagen bereikbaar van 8.30 – 12.30 uur en 13.30 – 16.30 uur
via 015-270 6868.
Delft, 1e verdieping, gang G
Voorburg, begane grond en 1e verdieping
Behandelcentrum Westland, begane grond
Nederlandse Endometriose Kliniek: Reinier de Graafweg 5, Delft (De Gravin, begane grond)