Polikliniek Oogheelkunde

Op de polikliniek Oogheelkunde kunt u terecht voor een onderzoek en behandeling van oogziekten en oogafwijkingen. Voor een aantal oogklachten hebben we gespecialiseerde spreekuren.

Let op: Vanaf 1 september 2021 stopt de polikliniek Oogheelkunde bij de locatie Voorburg. U kunt vanaf dan terecht in Delft of Naaldwijk voor poliklinische zorg.

Om een afspraak te maken op de polikliniek Oogheelkunde heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. In de wachtruimte krijgt u eerst een lijst met vragen. Bijvoorbeeld over welke medicijnen u gebruikt. Een technisch oogheelkundig assistent (TOA) doet dan het vooronderzoek. Dat kan een oogtest zijn of een oogdrukmeting. Daarna krijgt u een onderzoek door de oogarts. Deze arts bespreekt vervolgens met u de diagnose en de beste behandeling.

Vaak kan een opticien in een optiek bij u in de buurt u helpen. Bijvoorbeeld als u wazig ziet. De opticien onderzoekt of het om een verkeerde brilsterkte, cataract of andere oogafwijking gaat. De opticien kan u soms zelf doorverwijzen naar de oogarts als dat nodig is. Geïrriteerde, tranende, of pijnlijke ogen kunnen bij een oogontsteking horen. Die kan de huisarts zelf behandelen of u doorverwijzen naar de oogarts als dat nodig is. Onze oogartsen behandelen droge ogen, tranende ogen, ooglidontstekingen en uveïtis (een ontsteking aan de binnenkant van het oog).

Speciale poliklinieken / spreekuren

De polikliniek Oogheelkunde heeft een aantal gespecialiseerde spreekuren en poliklinieken:

Diabetespost (suikerziekte)
Door diabetes kunt u beschadigingen krijgen op uw netvlies. Als u deze beschadigingen niet op tijd ontdekt en laat behandelen, kunt u slechtziend worden. Op de Diabetespost onderzoeken we daarom uw netvlies door foto’s te maken.

Spreekuur orthoptist
Een orthoptist onderzoekt hoe goed ogen samenwerken. De orthoptist heeft samen met de oogarts een spreekuur voor kinderen met oogproblemen. Bijvoorbeeld scheelzien of een lui oog. Dit spreekuur is er op de locaties Delft en Voorburg.

Oogledenspreekuur
Oogleden beschermen uw ogen en houden ze vochtig. Als u klachten heeft aan uw oogleden merkt u al snel hoe belangrijk hun functie is. Op het Oogledenspreekuur komt u als uw oogleden niet goed werken of beschadigd zijn. Samen met de oogarts bespreekt u de behandelmogelijkheden.

Maculapolikliniek
Als u boven de 65 jaar bent en plotseling moeite heeft met lezen of gezichten herkennen, kunt u last hebben van de oogziekte natte maculadegeneratie. De macula (gele vlek) zit achterin het oog, midden op uw netvlies. In het Reinier de Graaf behandelen we u met en aantal ooginjecties (IVI). Als u zich snel laat behandelen voorkomt u dat het netvlies verder beschadigt.

Contactlensspreekuur
Ons ziekenhuis werkt sinds kort samen met de contactlensspecialist Oculenti. Op onze polikliniek Oogheelkunde in Delft is er een contactlenzenpraktijk van Oculenti geopend. Zij houden zich bezig met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen. En geven antwoord op uw vragen en advies over de lenzen die het best bij u passen. Lees meer over Oculenti.

Nazorg van Koninklijke Visio en ERGRA low vision
Na een behandeling aan uw ogen kunt u nazorg nodig hebben. Hiervoor heeft Reinier de Graaf een speciaal spreekuur van Koninklijke Visio en ERGRA low vision. Hier krijgt u advies over uw herstel (revalidatie), hulpmiddelen en de aanpassing van uw huis of werkplek bij slechtziendheid.


Contact

De polikliniek Oogheelkunde is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 40 90.
Voor het contactlensspreekuur belt u 015 – 260 40 87.

Delft: 1e etage, gang A
Naaldwijk: begane grond

Veelgestelde vragen

Meer lezen over Polikliniek Oogheelkunde

Afspraak & Contact

De polikliniek Oogheelkunde is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 40 90.
Voor het contactlensspreekuur belt u 015 – 260 40 87.

Vind de weg

Delft: 1e etage, gang A
Naaldwijk: begane grond