Coronavirus: informatie over uw afspraak, onze bezoekersregeling en vaccinaties.

Meer informatie

Blogs cliëntenraad

Je hoeft maar één keer in een ziekenhuis te liggen, en je weet het: het is de verpleging die het hem doet. Natuurlijk, je moet als patiënt zelf weer gezond worden, of het leven zo goed leven als het nog gaat.

En dokters doen wat ze kunnen om dat mogelijk te maken. Maar het zijn de verpleegkundigen die er voortdurend zijn om daarbij te helpen. Om te doen wat nodig is zodat jij kunt herstellen of om jou en je familie bij te staan als het niet meer gaat.

Top-acties

Als lid van de cliëntenraad heb ik de afgelopen jaren kunnen zien met hoeveel inzet verplegenden dat doen. En niet alleen degenen die direct met de patiënten werken, maar ook degenen die je niet ziet omdat ze op de achtergrond bezig zijn om dat werk aan het bed te ondersteunen. En, trouwens, nog een hoop anderen – maar het gaat nu even om de verpleegkundigen. Ik heb daarbij ook een goed beeld gekregen van wat Reinier de Graaf een top-ziekenhuis maakt: top-mensen. Top-verpleegkundigen.

Top-mensen gun je een top-salaris en goede werkomstandigheden. Nou ja, in alle redelijkheid. Daarom steunen we als cliëntenraad van Reinier de Graaf van harte de acties van “onze” verpleegkundigen voor betere betaling. We doen dat ook, omdat het top-acties zijn: patiëntvriendelijk. Geen gesloten deuren, maar juist extra gastvrijheid.

En overigens: omdat we enig zicht hebben op de financiën van ziekenhuizen, weten we dat de gevraagde salarisverhoging alleen mogelijk is als anderen genoegen nemen met minder. En dat daarom die acties uiteindelijk gericht zijn op de politiek. Daar moeten de beslissingen genomen worden die het mogelijk maken verplegenden meer te betalen. Dat de zorgkosten niet oneindig kunnen stijgen – akkoord. Maar niet ten koste van degenen die het hem doen.

Eerder verschenen blogs: