Wetenschap

Wetenschappelijk onderzoek neemt in het Reinier de Graaf ziekenhuis een belangrijke plaats in. Het onderzoek dat in ons ziekenhuis wordt uitgevoerd, heeft als doel de zorg voor de patiënt verder te verbeteren. Daarnaast doen we steeds meer onderzoek naar innovaties.

Vrijwel alle afdelingen van het ziekenhuis zijn actief op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, door zelf onderzoeksinitiatieven te ontplooien of door deel te nemen aan (inter)nationale multicenter trials. Het onderzoeksprogramma sluit grotendeels aan op onze speerpunten in de zorg: Oncologie, Chronische zorg en ouderen, en Moeder en kind. We werken intensief samen met universitaire centra, zoals het Erasmus MC, het LUMC en de TU Delft.

Hoogleraren
Binnen Reinier de Graaf zijn drie hoogleraren actief. Carina Hilders bekleedt sinds 1 november 2014 de leerstoel ‘Medisch management en leiderschap’ bij de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Maarten van der Elst bekleedt sinds maart 2020 de leerstoel ‘Technologie ter verbetering van de zorg‘ bij de Sectie Medical Instruments and Bio-Inspired Technology van de TU Delft. Tot slot bekleedt Nico van der Lely sinds 1 mei 2021 de ‘Reinier de Graaf Leerstoel Jeugd en Alcohol’ aan de Universiteit Antwerpen.