Reinier de Graaf houdt succesvolle en leerzame rampenoefening

13 april 2024

Het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft vandaag met succes een rampenoefening gehouden bij het Gasthuis in Delft. Samen met regionale hulpverleningsorganisaties hebben we getest of we goed voorbereid zijn op rampen waarbij veel slachtoffers vallen. En dat zijn we!

De ramp was geïnspireerd op de treinramp in Voorschoten van vorig jaar. Er werd nagespeeld dat er een trein was ontspoord tussen Schiedam en Delft Campus. Reinier de Graaf moest hierdoor in korte tijd ruim 40 ‘slachtoffers’ opvangen, een aantal dat een stuk hoger ligt dan gemiddeld op een zaterdagochtend. Tijdens de oefening hebben we extra personeel ingezet, zodat onze zorgverlening gewoon door kon gaan.

“We zijn heel blij dat de rampenoefening succesvol is verlopen”, aldus calamiteitencoördinator Bram de Haas. “Daarmee laten we zien dat we als ziekenhuis goed op een dergelijke ramp voorbereid zijn en dat we op de juiste manier samenwerken met de regionale hulpverleningsorganisaties. Tot slot hebben we kritisch naar onszelf kunnen kijken waar onze zorgverlening in het geval van een ramp nog beter kan.”