Organisatie

Als oudste ziekenhuis van Nederland leveren we al bijna acht eeuwen zorg aan de inwoners van Delft en omgeving. We zijn een van de 26 topklinische ziekenhuizen van Nederland. Dat betekent dat we met gedreven professionals hoogwaardige zorg bieden.

Sterke mensen kunnen oud worden, sterke ziekenhuizen nog veel ouder. Het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft is opgericht in 1252 en daarmee het oudste ziekenhuis van Nederland. Delft is de stad van Reinier de Graaf, de grondlegger van de gynaecologie.

Reinier de Graaf richtte als eerste ziekenhuis een Allergie Centrum op en ook een polikliniek Jeugd en Alcohol. In de begindagen van de coronacrisis, toen er wereldwijd geen mondkapjes te vinden waren, namen medewerkers en vrijwilligers van Reinier de Graaf plaats achter naaimachines en maakten ze mondkapjes van zelf ingekochte stofzuigerfilters. TNO keurde ze goed. Zo zijn er meer voorbeelden van onze grensverleggende liefde voor de zorg.

Patiënten hebben bij ons recht op onze oprechte aandacht. Aandacht voor wie de eerste nacht in het ziekenhuis amper kan slapen, aandacht voor wie bang is voor pijn en voor wat zijn of haar ziekte gaat brengen, aandacht voor wie eenzaam is. Elk jaar worden bij ons zo’n 3.000 kinderen geboren en overlijden er ongeveer 500 patiënten. In het ritme van het leven helpen we iedereen om weer snel beter te worden en zo lang mogelijk gezond te blijven.

Reinier de Graaf. Je ziekenhuis voor het leven.