Voorzitter Raad van Bestuur Carina Hilders maakt stap naar UMC Utrecht

22 april 2024

Onze voorzitter van de Raad van Bestuur Carina Hilders heeft een nieuwe aanstelling. Vanaf 1 augustus 2024 is zij benoemd tot voorzitter Raad van Bestuur van het UMC Utrecht.

“Wij feliciteren Carina met de prachtige benoeming tot voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht. Gelijktijdig is het voor Reinier de Graaf spijtig dat Carina na meer dan twee decennia vertrekt. In deze periode heeft zij zich met tomeloze energie ingezet voor het ziekenhuis. Zo speelde ze een leidende en daadkrachtige rol in de verzelfstandiging van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Samen met medewerkers zette ze de meerjarenstrategie ‘Reinier de Graaf. Je ziekenhuis voor het leven’ neer om aan de veranderende zorgvraag van de patiënten in de regio Delft te kunnen blijven voldoen”, aldus Wim Deetman, voorzitter Raad van Toezicht van Reinier de Graaf.

Carina Hilders: “Het toegankelijk houden van zorg voor ieder mens die dat nodig heeft, is onze grootste uitdaging. Graag draag ik bij aan die missie door het ondersteunen van excellente zorg, innovatief onderzoek en de vernieuwingen in het onderwijs en opleidingen. Ik kijk ernaar uit om samen verder te bouwen aan de veelbelovende strategie van het UMC Utrecht. Tegelijkertijd is afscheid nemen ook moeilijk. Reinier de Graaf is een fantastisch topklinisch ziekenhuis waar ik met warme gevoelens op terug zal kijken.”