Intensive care

Op de Intensive care (IC) is 24 uur per dag toezicht op ernstig zieke patiënten. Je komt hier als één of meer belangrijke lichaamsfuncties zijn uitgevallen of moeten worden ondersteund. Bijvoorbeeld met beademing, dialyse of circulatieondersteuning.

Ademhalen, de nierfunctie en de bloedsomloop zijn belangrijke lichaamsfuncties. Als één of meer van deze functies uitvallen of niet goed werken, kom je op de IC. Hier kan medische apparatuur deze bedreigde lichaamsfuncties overnemen. Zoals beademing, dialyse en circulatieondersteuning. Anesthesioloog-intensivisten, internist- intensivisten, een cardioloog-intensivist en IC-verpleegkundigen houden je 24 uur per dag sterk in de gaten.

Wij werken ook samen met IC’s in de regio. Patiënten die specifieke zorg nodig hebben, kunnen zo altijd terecht op een IC met de juiste kennis en ervaring. Sommige artsen en verpleegkundigen van onze IC horen bij de Mobiele Intensive Care Unit (MICU) Zuidwest Nederland. Dit is een speciale ambulance die intensive care-patiënten vervoert.

Behandelingen en onderzoeken

Op de afdeling Intensive Care (IC) liggen patiënten die intensieve medische en verpleegkundige zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld na een grote operatie of bij een ernstige infectie. Bij de behandeling van iedere patiënt op de Intensive Care is een team van artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en diëtisten betrokken.

Nieuws en achtergronden

Daarom Intensive care bij Reinier de Graaf

De Intensive care van Reinier de Graaf ontwikkelt en verbetert de zorg continu. Zo werken wij op onze IC met de nieuwste beademingstechnologie. Ook waren wij één van de eerste ziekenhuizen met een Spoed Interventieteam (SIT). Als het SIT op tijd ingrijpt bij patiënten met complicaties, kunnen we vaak een IC-opname voorkomen.

De kwaliteit van de IC-zorg in Reinier de Graaf is hoog. Dat laten ook de NICE-cijfers zien. Maar we willen niet alleen goede zorg bieden aan onze patiënten op de IC. Ook je naasten bieden wij een luisterend oor. Het hele IC-team werkt met een missie: samen gaan en staan wij voor het hoogst haalbare.

Contact

De Intensive care is elke dag 24 uur bereikbaar via tel. 015 – 260 4040.
De bezoektijden zijn dagelijks van:
10.30 – 11.30 uur
14.30 – 15.30 uur
19.00 – 20.00 uur

U vindt de Intensive care op de 3e verdieping, gang 3D

Onze thema's

In Reinier de Graaf hebben wij altijd bijzondere aandacht voor ouderen, moeders en kinderen en patiënten met kanker. Op deze thema’s zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden in zorg en behandeling.

Afspraak & Contact

De Intensive care is elke dag 24 uur bereikbaar via tel. 015 – 260 4040.
De bezoektijden zijn dagelijks van:
10.30 – 11.30 uur
14.30 – 15.30 uur
19.00 – 20.00 uur

Vind de weg

U vindt de Intensive care op de 3e verdieping, gang 3D