Informatiepunt Maatschappelijk Welzijn

Heb je zorgen? Bijvoorbeeld over geld of over een van uw naasten? Misschien ben je mantelzorger en wordt deze zorg je af en toe teveel? Of je voelt je eenzaam of hebt het idee dat je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken. Loop dan gerust binnen bij het informatiepunt Maatschappelijk Welzijn in Reinier de Graaf voor deze of andere vragen. De welzijnsadviseurs van Vitis Welzijn en Delft voor Elkaar houden hier elke dinsdagmiddag en donderdagochtend spreekuur.

Waarom dit spreekuur in ons ziekenhuis?

Tijdens het gesprek met een van onze zorgverleners kan duidelijk worden dat je ook zorgen hebt die niet van medische aard zijn. Het benoemen van deze zorgen is belangrijk, omdat zij van invloed kunnen zijn op je gezondheid of je herstel in de weg kunnen staan.

Zelf hebben wij niet altijd de kennis en tijd om je met dit soort problemen te helpen. Wel kunnen we je doorverwijzen naar een adviseur op het gebied van welzijn. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, houden welzijnsorganisaties Vitis Welzijn en Delft voor Elkaar een inloopspreekuur Welzijn in ons ziekenhuis in Delft. Je kunt hier met of zonder verwijzing van uw zorgverlener naartoe. De welzijnsadviseurs staan klaar voor iedereen die een steuntje in de rug nodig heeft.

De adviseur gaat samen met jou in gesprek. Aan de de hand van jouw wensen en behoeften gaan jullie samen op zoek naar oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een maatje, het regelen van vervoer of hulp bij de Wmo-aanvraag. De adviseur kan je helpen met het vinden van ondersteuning die past bij je persoonlijke situatie, sociale netwerk en bij jou in de buurt is.

Bekijk hier ook de informatieflyer over het inloopspreekuur Welzijn.

Voor wie is dit bedoeld?

Alle patiënten, mantelzorgers, naasten of bezoekers van ons ziekenhuis kunnen bij het iinformatiepunt Maatschappelijk Welzijn terecht voor welzijnsvragen. Ook als je niet in Delft of het Westland woont, ben je hier van harte welkom. Als je het fijn vindt, mag je ook een begeleider meenemen naar het informatiepunt Maatschappelijk Welzijn.

Waar en wanneer?

Het informatiepunt Maatschappelijk Welzijn vind je naast het stiltecentrum op de begane grond van ons ziekenhuis in Delft. Het informatiepunt is open op:

  • Dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur
  • Donderdag van 09.30 tot 12.00 uur

Wil je liever bellen met een van onze adviseurs? Dat kan ook op bovenstaande tijden via 015 – 260 3758 of 015 – 260 3768.

Als het inloopspreekuur gesloten is of de adviseurs in gesprek zijn, kun je tijdens werkdagen bellen met:

  • Delft voor Elkaar: 015-760 02 00 (niet op vrijdagmiddag)
  • Vitis Welzijn: 0174- 63 03 58

Het inloopspreekuur van het informatiepunt Maatschappelijk Welzijn is kosteloos.