Reinier de Graaf ziekenhuis biedt na vakanties ongevalzorg zonder verwijzing aan

11 juli 2024

Het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft neemt deze zomer een belangrijke stap om de zorg voor patiënten die tijdens hun vakantie een ongeval hebben gehad, toegankelijker te maken. Vanaf nu kunnen patiënten die door een ongeval tijdens de zomervakantie in het ziekenhuis belanden, zonder verwijzing van de huisarts terecht in ons ziekenhuis zodra ze weer thuis zijn.

Dit bespaart tijd en biedt de zekerheid dat de patiënt de juiste nazorg krijgt zonder de extra stap van een huisartsverwijzing. Ons ziekenhuis heeft een team van specialisten klaarstaan om de snel de juiste zorg te bieden en verdere complicaties te voorkomen.

De zomervakantie is een periode waarin veel mensen genieten van reizen en buitenactiviteiten, wat helaas soms gepaard gaat met ongevallen. Of het nu gaat om sportblessures, valpartijen, brandwonden door BBQ’s of andere ongelukken, Reinier de Graaf staat klaar om gespecialiseerde zorg te bieden aan deze patiënten zodra ze terugkeren naar Nederland.

“Wij begrijpen dat een medisch noodgeval tijdens de vakantie al stressvol genoeg is. Bij terugkeer naar huis moeten patiënten zich kunnen concentreren op hun herstel, zonder zich zorgen te maken over administratieve hindernissen”, zegt Klaas Hartholt, traumachirurg van Reinier de Graaf. “Door deze maatregel kunnen we de continuïteit van zorg waarborgen en ervoor zorgen dat patiënten de behandeling krijgen die ze nodig hebben, zonder vertraging.”

Hoe werkt het?

  1. Documentatie: Zorg ervoor dat je alle medische documentatie van de behandeling in het buitenland meeneemt.
  2. Aanmelden: Neem contact op met de polikliniek Traumachirurgie van het Reinier de Graaf ziekenhuis via het speciale vakantienummer (zie hieronder).
  3. Afspraak: Je krijgt op korte termijn een afspraak bij de betreffende specialist.

Samen werken aan herstel

Door deze nieuwe regeling hopen wij bij te dragen aan een snel en volledig herstel van onze patiënten, zodat zij hun dagelijks leven zo spoedig mogelijk weer kunnen oppakken.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling Traumachirurgie van Reinier de Graaf via polichirurgie@rdgg.nl of telefonisch via 015 – 260 4213.