Burgemeester verrast Carina Hilders met de Erepenning van Delft

20 december 2022

Gisteren heeft het college van burgemeester en wethouders van Delft de Erepenning van Delft toegekend aan onze voorzitter van de raad van bestuur Carina Hilders. Deze onderscheiding kreeg zij van burgemeester Marja van Bijsterveldt voor haar inzet voor een zelfstandig Reinier de Graaf ziekenhuis en toewijding om de beste patiëntenzorg in de regio te bieden.

Carina ging nietsvermoedend naar het stadhuis voor een 1 op 1 overleg met de burgemeester. Daar werd ze tijdens een feestelijke borrel, in aanwezigheid van collega’s en samenwerkingspartners, verrast met de uitreiking van de Erepenning van Delft. Burgemeester Marja van Bijsterveldt overhandigde haar de bijzondere onderscheiding en vertelde waarom zij deze verdient.

“Carina Hilders heeft met haar team een geweldige prestatie geleverd. Het Reinier de Graaf ziekenhuis is weer zelfstandig en daarmee blijft de zorg voor Delftenaren dichtbij en goed geregeld. Ik heb de Erepenning van Delft uitgereikt om haar te bedanken omdat ze zich met hart en ziel inzet voor het ziekenhuis en voor de stad. Ook wilde ik haar iets blijvends geven. Zodat ze weet dat de stad Delft nooit zal vergeten wat zij voor ons heeft gedaan.”

Lees ook het persbericht van de gemeente Delft en de reactie van de burgemeester.