Reinier de Graaf houdt noodstroomtest op 4 november

2 november 2023

Op zaterdag 4 november vindt van 9.00 tot ongeveer 10.10 uur de jaarlijkse noodstroomtest in ons ziekenhuis plaats. Het Gasthuis in Delft wordt gedurende deze tijd afgesloten van het reguliere elektriciteitsnetwerk. Zo testen we of de noodvoorziening met aggregaten de stroomvoorziening goed overneemt.

Wij verwachten dat er nauwelijks hinder door de test zal optreden. Het kan wel zijn dat televisies even niet werken en dat de verlichting tijdelijk of gedeeltelijk wordt uitgeschakeld. Aan het begin van de test stoppen de liften gedurende 15 seconden en gaan daarna verder op de positie waar zij zijn gebleven. Je moet dan wel weer even op de gewenste verdiepingsknop drukken. Bij de liften staan borden om medewerkers, patiënten en bezoekers hierover te informeren.

Op afdelingen waar de stroomvoorziening geen seconde mag worden onderbroken, zoals op de Intensive Care en in de Operatiekamers, zijn apparaten voorzien van accu’s die de stroomvoorziening direct overnemen. De zorgverlening aan patiënten loopt dus nooit gevaar door en tijdens deze test.